Nöje > livsstil

Linn Herbertsson, influencer, civilekonom och egenföretagare

Pressbilder Organista
Av: Tina Gardsten
Lästid: 4 minuter
10 Apr 2019

Sedan flera år tillbaka är Linn en välkänd influencer och livsstilsbloggare, men trots all framgång på sociala medier valde Linn att skaffa sig en gedigen utbildning – hon är inte bara influencer utan också civilekonom och företagare.

BESKRIVANDE-NAMN

Vilket gymnasieprogram gick du och när bestämde du dig för att bli civilekonom?

— Gymnasiet i Malmö på S:t Petriskolan och Samhällsvetenskaps programmet med inriktningarna samhällsvetenskap och beteendevetenskap och samhälle.

Jag hade bra betyg i skolan, har alltid gillat att plugga och varit målinriktad. Men tyckte ju inte alltid att det var så kul med de åtta timmarna i skolan jämt. Jag var 22 år när jag började på civilekonomprogrammet på Stockholms Universitet. Och jag var supernöjd att jag hade några år mellan gymnasiet och universitet så att jag hade tid att göra alla resor och skaffa mig värdefull arbetslivserfarenhet, för jag hade absolut ingen aning om vad jag ville plugga efter studenten.

Till de som inte vet och snart slutar skolan – stressa inte. Ta tiden att göra lite allt möjligt, det är alltid ett bra sätt att lära känna sig själv och åt vilket håll man vill gå.

BESKRIVANDE-NAMN

Hur gick det att kombinera bloggandet under studierna?

— Jag blev ju med bloggen ungefär ett år innan jag började civilekonomprogrammet och valde aldrig det ena eller andra, utan kände att jag kunde göra båda samtidigt.

Det var som att ha ett halvtidsjobb vid sidan av studierna och allt går faktiskt bara man vill och är motiverad.

Du driver ett eget bolag idag förutom din influencer-verksamhet, berätta.

— Det är mitt företag Organista.se som jag lanserade nyss, och den första kollektionen baseras på hur man organiserar sin resväska på bästa sätt.

Jag har alltid varit tokig i att organisera saker och därför kändes det så självklart för mig att starta ett företag med fokus på ordning och struktur.

Idén kommer ifrån att jag saknade produkter som dessa så jag har utgått mycket från mig själv och ett jättestort plus är ju att jag känner min målgrupp väldigt bra. Sådana saker kan man inte lära sig, det har jag jobbat mig fram till genom åren på bloggen och att jag alltid riktat in mig på att vara trovärdig.

Det är och ska bli en bred plattform som kommer att uppdateras med artiklar och tips för den som vill skapa en mer organiserad livsstil. Den första kollektionen fokuserar på hur man organiserar sin resväska på bästa sätt.

Vad har du med dig från din utbildning?

— Jag har jättemycket med mig, sättet att tänka på hade inte varit lika självklart om jag inte hade haft min utbildning i ryggen.

Man undviker vissa misstag och får en helt annan förståelse för företagande och pengar.

BESKRIVANDE-NAMN

Stolt över?

—Det är många som startar ett bolag ofta med med någon annan, men jag kände att jag inte behövde någon med mig och hade en bra grund att starta och driva ett företag på.

Jag har använt egna investerade pengar och gjort allt från produktdesign till grafisk utformning ihop med min medarbetare Matilda Hedblom och Masha Schmidt.

Tycker du att det är skillnad på hur killar och tjejer tänker när det kommer till att starta företag?

— Ja faktiskt, vi tjejer är mer rädda att ta risker och tror inte tillräckligt mycket på oss själva.

Så jag vill verkligen säga;
Våga satsa, du kan starta själv - och våga misslyckas och kasta dig ut.

Jag har tagit risker, varit med och satsat pengar i företag jag trott på och förlorat - men vunnit så mycket kunskap.

Så starta, börja i liten skala och pröva dig fram - det viktiga är att du tror på dig och det du vill.

Vad gör du om fem år?

— Då har jag kvar mitt egna företag, jag har kvar bloggen och jag vill aldrig ha ett jobb där man får den där klassiska söndagsångesten för att det snart är måndag. Jag hoppas att jag alltid kommer jobba för mig själv som jag gör idag och vara lycklig varje dag när jag får ägna mig åt det jag älskar mest.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla