bic
Sponsrad

10 färdigheter som utmärker en UX-designer

Hyper Island
Av: Hyper Island
Lästid: 3 minuter
28 Mar 2019

Augusti 2019 är startskottet för Hyper Islands första heltidsprogram i UX-design. Studenter kommer att lära sig hur de utvecklar många av de hårda och mjuka färdigheterna som de behöver för att lyckas i en snabbgående värld av service och produktdesign. Här är 10 färdigheter som utmärker en lyckad UX-designer.

Rollen som UX-designer är varierad. Det finns idag skickliga kreatörer som kommer på lösningar till problem många av oss aldrig ens skulle tänka på. I en UX-designers roll ingår allt från att skapa prototyper till att bygga innehållsstrukturer till en hemsida, till att intervjua användare om det sätt de använder en produkt på.

hyper island-studera-uxdesign

1. UX-designer förstår värdet av affärsaspekten i design

Allt eftersom företag upptäcker relationen mellan användarupplevelser och tillväxt hos företag, växer även behovet av personer som förstår både affärsverksamheten och kundens behov.

2. UX-designers har ett genuint intresse i människans beteende

Du älskar att läsa om hur AI, AR och VR förvandlar kunders interaktioner med varumärken och hur konsumenters förväntan utvecklas i en ”digital first”-värld.

3. UX-designers är självsäkra ambassadörer för användare

Du har ett inre driv att skapa upplevelser för användare över plattformer, baserade på insikter och affärsbehov och delar insikter inom företaget.

4. UX-designers har en stark analytisk förmåga

Som en del i processen ökar användandet av datavetenskap inom produktutveckling och marknadsföring. UX-designers behöver kunna etablera relevanta nyckeltal och användarbar information.

5. UX-designers har ett öga för grafisk design och layout

Du har en mix av den visuella kapaciteten blandat med en förmåga att förstå och göra komplexa produkter enkla att använda.

6. UX-designers har ett ”prototype mindset”

Penna och papper är en bra startpunkt för att snabbt få ner dina idéer, men när du vill ta saker till nästa nivå använder en UX-designers sig av prototyp-verktyg.

7. UX-designers är naturligt nyfikna

Du älskar att organisera och genomföra intervjuer med riktiga konsumenter, använda etnografiska verktyg, observera och genomföra intervjuer i olika kontexter och andra kvalitativa metoder.

8. UX-designers har en passion för hållbarhet och inkludering

I takt med att nya teknologier och konsumentbeteende kräver nya sätt att designa produkter och tjänster på, kan UX-designers leda vägen till em minskad klimatpåverkan och exkludering.

9. UX-designers lär sig hårda värden, som programmering

Gränsen mellan designer och utvecklare är suddig, det är även gränsen mellan att arbeta med iOS och Android. Som UX-designers lär du dig olika programmeringsspråk.

10. UX-designer använder mjuka värden, som kommunikation och samarbete

Vad arbetsgivare vill ha är “personer med förmågor i skriftlig kommunikation, muntlig kommunikation, team-building och ledarskap” säger VDn för Linkedin.

Det är ingen hemlighet att rollen är starkt eftertraktad idag och att den tveklöst kommer att fortsätta vara det allt eftersom digitala tjänster fortsätter växa och så även det avgörande behovet av att skapa personaliserade resor.

”UX är brett”, säger interaktionsdesigner och Hyper Island-studenten Jinjae Lee. ”Området förändras så mycket, men människor gör inte det - så människans behov kommer alltid att vara detsamma. Samtidigt är det svårt att anställa vilket är bevis på att det finns ett stort behov av UX-designers. Det finns inte så mycket svensk talang och industrin behöver verkligen anställa. Och det gäller stora företag som Scania, Husqvarna, Sandvik. Anställningsbehovet är nödvändigtvis inte heller digitalt, utan det kan vara UX för hårdvara.

Hyper Island’s nya program ger dig insikter i hur du använder olika kanaler kreativt och effektivt, du lär dig planering av innehåll såväl som hur du applicerar metoder och processer baserat på design och användarcentrerad design.

Låter detta som du? Lär dig mer om UX-designer programmet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla