Studera > studenttips

13 appar som underlättar ditt liv som student

.
Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
10 Apr 2019

Är du en person som tycker om att ha ordning och reda och hittar gärna nya sätt att optimera din planering och göra vardagslivet enklare? Som student har man många bollar i luften, idag går vi igen 13 appar som kan förenkla livet för dig som är student. Appar för ekonomi, listor, planering och allmänbildning!

1. BreakFree

BreakFree blockerar dina sociala medier, och de webbplatser du har svårt att slita dig från, tills du har gjort det du ska.

Appen ger dig dessutom detaljerad information och analyser över hur mycket tid du spenderar på varje socialt nätverk.

2.SOON

(endast iOS)

En sorts bucketlist app du kan använda när allt annat lockar mer än att plugga. Skriv ner allt från filmer/serier du vill se, butiker du vill shoppa i, caféer, ja allt du vill göra men vill komma ihåg.

Dina listor kompletteras automatiskt med användbar information som kartor, öppettider, recensioner och priser. Soon får dig att känna dig halvvägs framme vid roligheterna.

Du missar inget, du bara skjuter upp det ett tag.

3. AudioNote

Spara tid och förbättra kvalitén på dina anteckningar med AudioNote – en app som kombinerar funktionerna hos ett anteckningsblock och en diktafon. Om du har glömt vad en förelösare, lärare sade angående en viktig fråga länkar AudioNote direkt från din anteckning till rätt tidpunkt i röstinspelningen. Du behöver aldrig mer oroa dig för att tappa bort dig under föreläsningarna.

4. Studyblue

Studyblue hjälper dig att plugga i farten. Du kan göra egna flashcards, skapa quiz och hitta mängder av information i Studyblue-biblioteket. Du kan förhöra dig själv och få poäng på hur mycket du kan. Du kan också lägga till pluggvänner och dela material med varandra.

studyblue-app

5. Quizlet

I Quizlet kan du skapa dina egna kunskapskort och testa dig själv, eller välja bland miljontals quiz som har skapats av andra studenter. Quizlet en kostnadsfri och mycket användbar app för bland annat glosträning. Tjänsten har miljontals användare över hela världen och det finns idag 125 miljoner set med färdiga kort. Ska man vara kritisk är det inte mängden av färdiga flashcards som gör Quizlet bra, snarare tvärtom. Som vanligt så finns det en hel del mindre bra material. Vitsen är dock att du själv kan skapa ditt eget innehåll med både text, ljud och bild.

6. Any.DO

En väldigt bra app för att skapa listor av olika slag. Skapa mappar för dina listor. få saker uppradade i tidsordning, prioritera olika uppgifter. Du kan ange geografisk plats för var uppgiften ska utföras eller var du ska befinna dig för att få en påminnelse. Uppgifterna kan du ställa in som återkommande vilka dagar du vill.

7. Simplemind

Simplemind hjälper dig med alla dina projektarbeten! Skapa mindmaps och låt kreativiteten flöda!

8. Tink

En ekonomiapp som håller koll på dina pengar. Du kopplar dina bankkonton till appen som sedan automatiskt kategoriserar och analyserar alla dina inkomster och utgifter, så att du enkelt kan se vad du spenderar dina pengar på och få hjälp att skapa budgetar. Tink stödjer de 50 vanligaste bankerna och kreditkorten i Sverige.

Du kan lätt se vilka utgifter du har haft, hur mycket du har sparat, vad pengarna har gått till och hur mycket du har kvar.

tink-app

9. Booksmart

Booksmart hjälper dig att hitta begagnad kurslitteratur. Appen ger också möjlighet att sälja böcker du inte längre behöver. En köp- och säljapp för litteratur, helt enkelt.

10. Studentkortet

Studentplånbokens bästa vän. Studentkortet - dina studentrabatter

Med Studentkortets mobilapp har du alltid ditt Studentkort med dig. Dessutom har du som student möjligheten att se vilka rabatter som finns i din närhet.

  • Alla 100-tals studentrabatter från hemsidan
  • Studentkortet i mobilen
  • Rabattkort för lokala butiker
  • Res med studentrabatt (för dig som studerar 75% eller mer)

11. Trello – Planera och samarbeta kring projektarbeten

Hela idén med Trello är att planera, samarbeta och organisera. Därför passar den alldeles utmärkt för skolarbete. I alla ämnen. Oavsett om du är själv eller ska göra ett grupp- eller projektarbete i skolan kan Trello vara användbar.

12. Hold

Aldrig lockar mobilen så mycket som när man sitter och pluggar. Där kommer Hold in som riddare på den vita hästen. Appen ger dig nämligen belöningar baserat på hur länge du inte använt mobilen under en pluggsession. När du startat appen får du ett poäng per 20:e minut som mobilen ligger orörd. Poängen kan du sedan samla och använda till exempelvis biobiljetter eller drycker från Pressbyrån. Appen finns tillgänglig på de flesta stora universitet och högskolor i Sverige.

13. Pearltrees – Spara dina favoritlänkar på nätet

Svårt att hitta tillbaka till dina favoriter? Samla dina favoritsidor och länkar i snygga “länkträd”. Eller varför inte samarbeta i team och bygg upp gemensamma länkresurser. Du kommer åt dina länkträd från vilken dator, telefon eller surfplatta som helst.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla