Studera > studentliv

Irma - årets mäklarstudent

Årets mäklarstudent 2017

Årets Mäklarstudent utses av en jury som består av representanter från SkandiaMäklarna, Mäklarsamfundet och Universum där kriterier som införsäljning, kunskap och personlig presentation är viktiga beståndsdelar I bedömningen.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
6 Maj 2017

Motivering:

Vinnare av Årets mäklarstudent 2017 är en person som uppfyller högsta möjliga nivå rörande etik, har en god förmåga att sälja in sig själv och på ett utomordentligt sätt skapar en god stämning i gruppen. Med starka ambitioner, en fantastisk utstrålning och stor omtanke om sina medmänniskor kommer den här personen bli en framgångsrik mäklare och omtyckt kollega.

Årets Mäklarstudent innehöll mer kvalificerade kandidater än någonsin och det var mycket jämt I toppen”, berättar Christina Henriksson, Head of Talent hos SkandiaMäklarna

Grattis Irma! Berätta, hur gick själva tävlingen till?

–Två studenter från varje mäklarutbildning valdes ut Och i år var det tolv stycken.

Vi blev kallade för en heldag fick iscensätta olika mäklarsituationer, argumentera utifrån hur man själv skulle ha agerat. En individuell intervju, med en jury I slutet av dagen också.

Varför valde du fastighetsmäklarutbildningen i Gävle

– Jag kommer från Skåne och när jag tittade på olika mäklarutbildningar, så fann jag att fastighetsmäklarutbildningen vid Högskolan i Gävle är en av de bästa i Sverige.

Jag kände att det var en utmaning för mig att söka dit, träffa nya människor. Jag tittade p jämförde med flera andra utbildningar och den anses vara den bästa I Sverige.

Utbildningen har känts jättebra bland annat för att man hyr in externa föreläsare och har mycket övningar i hur man bemöter människor Det är det inte många skolor som gör.

Jag har ingått i högskolemäklarna på programmet som har kontakten mellan skolan och branschen. Den rollen innebär att jag haft första kontakten och hjälpt andra studenter att hitta sin framtida arbetsplats. Detta har ju förstås bidragit att man skapar nya kontakter.

Vad gör du just nu?

–Just nu läser jag andra året och sedan är tanken att jag ska läsa ett tredje år. På Gävle Högskola kan man läsa två år och då är man reggad fastighetsmäklare men läser jag tre år har jag en kandidat. Under tredje året ligger mycket fokus på företagsekonomi och ledarskap.

Vad betyder det att du fick priset?

–Jag var ju inte alls beredd, men otroligt glad och tacksam. Det viktiga för mig är att skapa god och bra stämning och ett värde där jag befinner mig. Man strävar så mycket framåt men viktigt är att inte glömma att göra det bästa i den stund du befinner dig i. Men priset betyder jättemycket då det är ett tecken på att jag lyckats göra det avtryck jag vill hos människor.

Vilka precisa styrkor egenskaper gjorde att du vann och kommer göra dig till en bra mäklare i framtiden ?

– Jag har mycket energi, går in hundra procent för det jag gör och brinner för kontakten med människor. Men det är inte så svårt hittills - jag gör bara det jag älskar.

För de som funderar på att köpa bostad, vad är viktigast?

–Största och det viktigaste skulle jag säga är läget, och att det är något som är unikt med bostaden.

Hur tänker du framåt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla