cady
Studera > högskoleprovet

Nu är det dags – Anmäl dig till Högskoleprovet 2023!

Högskoleprovet

Här kommer en liten påminnelse att det är dags att vakna upp och ta tag i saker. I det här fallet, att anmäla dig till höstens högskoleprov den 22 oktober. Pennorna och suddgummina har saknat dig!

När och Hur? 🗓️

Anmälan öppnade den 15 augusti kl 08.00 och stänger 22 augusti kl 24.00. Märk dessa datum med rejält i din kalender!

Vem kan delta? 🎓

För att få skriva höstens högskoleprov måste du fylla minst 18 år under 2023. Men oroar du dig för att du är en ung talang? Ingen fara! Om du är en gymnasieelev, på vårterminen det andra läsåret eller senare, om du har en gymnasieexamen, eller om du med flygande färger har fullföljt en utbildning som motsvarar gymnasieskolan – då får du klartecken! 🚦

Papper, papper, papper 📄

På provdagen måste du ha med dig en giltig legitimation som matchar ditt stjärnskott till ansikte. Dubbelkolla giltighetstiden och var ute i god tid – det är inte bra att stå där och upptäcka att ditt pass har gått i pension.

Kostnad 💸

Anmälningsavgiften är 550 kronor. Det kan kännas som en hel del, men tänk på det som en investering i din framtid! Betala kan du göra via betalkort eller Swish.

Specialanpassningar 💙

Om du har en funktionsnedsättning eller diabetes, vet du att universitetet eller högskolan är redo att svänga sin magiska stav för att anpassa provsituationen åt dig. Klicka i det när du anmäler dig och se till att kontakta dem i god tid.

Ångrar du dig? 🔄

Livet är fullt av beslut, och ibland ändrar vi oss. Men kom ihåg, anmälningsavgiften får du inte tillbaka, inte heller kan den överföras till en kamrat. Så fundera en extra gång innan du klickar på ”anmäl”.

Kallelse, din gyllene biljett 🎫

Cirka en vecka före provdagen kan du hämta din kallelse via ditt konto på Hogskoleprov.nu. Det är som din gyllene biljett – förlorar du den, ingen fabrikstur för dig! Läs den noga; den innehåller allt du behöver veta inför provdagen.

Dags att anmäla dig 🏃

Anmälan görs via Hogskoleprov.nu, där du också hittar all nödvändig information. Och om du har några frågor, finns det hjälp att få på hpsekretess@uhr.se.

Så tagga till, framtida Nobelpristagare, stjärnkirurger och världsledare. Låt detta prov vara en del av din startbana mot oändliga höjder!

Lycka till! 🌟

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin