Karriär > studieval

De mest eftertraktade yrkena 2018

Idag behövs det mer kunskap inom it och teknik.

Yrken som är populärast är oftast också svårast att få jobb inom. Men det behöver inte alltid vara så. Vilka yrken dominerar egentligen 2018? Vi förklarar hur det ligger till.

Av: Redaktionen (Felicia)
Lästid: 2 minuter
6 Apr 2018

Vilket jobb väljer du?

Varje år går Arbetsförmedlingen ut med en yrkesprognos inför året. Inom olika yrken, t.ex. sjukvård- eller mäklarbranschen varierar efterfrågan på arbetskraft beroende på tillväxten, hur många som utbildat sig och andra trender.

Trender 2018

2000-talet har varit ett år där vi slutat kolla på TV för det senaste skvallret. Nu går du och jag runt med det i fickan istället. Digitaliseringen har skapat en stor efterfråga på just specialister inom data och IT. Kolla in utbildningar inom IT här!

/uploads/phone_small.jpg

Bam! Bebisboom!

Först trodde man att Sverige skulle nå 10 miljoner invånare först 2027. Men tio år tidigt nådde vi siffran. Detta har lett till att efterfrågan inom sjukvården är enorm. Yrken som barnmorska, specialistsjuksköterska och läraryrken kräver att du behöver utbilda dig efter gymnasiet - men det är det värt!

Intresserad av att studera till sjuksköterska?

Inom sjuksköterskeyrket kan du vidareutbilda dig, specialisera dig, forska och en massa annat. Arbetsförhållandena och sysslor varierar såklart beroende på avdelning men också på om du blir privat eller kommunalt anställd.

Läs mer om yrket som sjuksköterska här.

Yrkesutbildningar har blomstrat de senaste åren. Utbildningar som dessa är ofta kortare än om du pluggar på universitetet. Detta beror på att efterfrågan är så stor att arbetsmarknaden vill ha arbetskraft så snabbt som möjligt, yrkesutbildningar kan du hitta på www.utbildningssidan.se

Byggbranschen behöver dig

Ska vi få plats i detta avlånga land behöver det byggas. Kusten ser ljus ut för de som väljer att utbilda sig inom bygg- och ingenjörsbranschen. Fördelarna med att arbeta inom byggbranschen är många. Du har ofta stor valfrihet kring vad du vill arbeta med och det är även lätt att byta arbetsplats. Helt enkelt ett väldigt varierande yrke.

Vad gör en VVS-ingenjör?

Vill du läsa mer om vilka yrken som dominerar 2018?

På Arbetsförmedlingens hemsida kan du läsa på och se statistik över vilka yrken som är svårast respektive lättast att få jobb inom. Läs mer här!

Källa: Arbetsförmedlingen

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom just ditt intresseområde?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla