Karriär > ledare

Porträtt Emma Watson - vad man kan lära sig av henne

Emma Watson är en ung, framgångsrik kvinna som inspirerar med sina val här i livet och som lär oss vad som är viktigt.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
24 Mar 2016
Lär dig av Emma Watson. Foto: Reuters.

Emma Watson blir i april 26 år gammal, men trots sin unga ålder har hon hunnit med massvis. Hon har inte bara spelat rollen som Hermione i Harry Potter filmerna, utan hon har även varit modell för Burberry, m.fl, tagit examen från ett universitet, utbildat sig till Yoga-lärare och blivit utsedd till goodwill-ambassadör för FN:s jämställdhetsorgan (UN Women).

Hon har åstadkommit mer en många som är jämngamla med henne har men man får inte glömma att hon började vid en tidig ålder och att hennes roll som Hermione öppnade dörrar för henne tidigt i livet, dörrar som hon annars hade fått jobba lite längre på för att öppna.

Emma Watson är en kvinna att se upp till oavsett vilken ålder man själv befinner sig i, det är inte i första hand hennes karriärer man ska se upp till utan hennes sätt att ta sig an livet. Hon har trots framgång och pengar valt att studera. Hon har valt att utbilda sig och engagera sig i något som betyder mycket för henne och som påverkar världen så att den blir en bättre plats.

Att som framgångsrik person använda sitt kändisskap till att göra gott här i världen är inte ovanligt men Emma visar på hur alla oavsett yrkesroll kan engagera sig och göra någonting för att förbättra världen. Hon inspirerar äldre att bli bättre människor medan hon inspirerar unga att våga tro på sig själv och att man kan lyckas.

Något som Emma gör som är ovanligt är att hon efter stor framgång har valt att plugga. De flesta med den ekonomiskt säkra framtiden som hon har skulle strunta i att vidareutbilda sig. Med sitt val att studera vidare visar Emma för unga som gamla att utbildning är viktigt oavsett vilka förutsättningar man har i livet.

Även om få kan eftersträva den karriär som Emma har, då det innebär att du måste bli 9 år igen och få en roll i en framgångsrik filmserie, så kan man lära sig av den person som hon är och de val hon har gjort hittills i livet.

Emma har valt att fokusera på det som glädjer henne i livet och hon har valt att engagera och utbilda sig för/till något som hon brinner för och som hon kan känna stolthet över. Jag har svårt att tro att Emma inte är stolt över det hon har åstadkommit i och med Harry Potter -filmerna men jag tror att det hon värdesätter mest är den möjlighet hon har fått till att påverka världen.

En annan sak som är imponerande och inspirerande när det kommer till Emma Watson är hennes ödmjukhet dels inför det faktum att hon har pengar så att hon klarar sig en livstid utan att jobba och ändå väljer att leva ett “vanligt” liv med studier,mm, sen är hon även ödmjuk inför den utmaning och möjlighet som hon har i att göra världen till en bättre plats. Hon behandlar andra som hon själv vill bli behandlad, något vi alla borde leva efter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla