Karriär > på plats

Testar att jobba som: Event personal under mässor

Lite av de produkter jag jobbade med.

Vad vill du bli när du blir stor är en fråga vi ofta hör? Vissa av oss har turen och vet exakt vad det vill jobba med i framtiden men det är långtifrån alla. Så jag har testat på att jobba med event

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
28 Sep 2017

Vad vill du bli när du blir stor? Min första tanke när jag fick frågan var följande: Hur ska jag kunna veta vad jag vill jobba med när jag inte prövat olika jobb? Så det är det jag nu kommer göra. Pröva olika jobb för att kunna ge er tips. Tips om vad olika jobb innebär och vad man oftast får göra som anställd. Med inspiration av Carina Bergs program världens tuffaste jobb på kanal 5.

Mitt första jobb att testa blir: Event personal på mässor!

När du söker på google efter ledig jobb inom event och mässor kommer ett rad olika alternativ upp.

Det står att du som person ska sträva efter att utveckla företagets verksamhet för kundernas bästa. Du ska gilla att jobba intensiv, internationell och omväxlande. Samt ha en personlighet som är engagerad och drivande. Det är också viktigt att kunna ger god service till mässans besökare.

Oftast jobbar du bakom ett företag och hjälper dem att promota eller sälja deras produkter/ tjänster. Vilket jag fick chansen att göra under Comic com Stockholm.

Jag fick vara studentmedias ansikte utåt. Min arbetsdag startade vid kl 3, samma tid som mässan öppnade och fortsatte hela kvällen. Jag var spänd och förväntansfull. Precis så som man ska vara första dagen på jobbet. Under mitt arbetspass fick jag göra allt från att promota våran tidning samt oss som företag, prata med besökarna och dela ut goodi bags.

Att arbeta under en mässa var betydligt roligare än vad jag trodde det skulle vara. Men precis som google säger så är det intensivt och du måste vara beredd på att du kommer mötas utav massvis av olika nationer och språk. Blyg är inte till din fördel, det gäller att vara framåt och pratglad. Jag mins hur jag hade ont i käkarna när jag lämnade mässan. Efter att ha ståt med ett leende på läpparna i flera timmar. För är det något jag lärde mig under dessa timmar är det att du måste möta alla med ett leenden på läpparna!

Att jobba som event personal under mässor betyder att det inte finns en ledig stund att pusta ut. Folk pratar med din hela tiden, ljudnivån är hög och det händer saker runt omkring dig oavbrutet. Smockfullt med människor i olika åldrar. Allt från barn som vill leka till äldre som går runt mer för att njuta. En hektiskt arbetsplats med mycket folk och ljud helt enkelt!

Perfekt för dig som gillar utmaningar och människor helt enkelt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla