Nöje > intervjuer

Alla Våra Ligg - drottningarna om onani - "...en av de bästa aktiviteterna som finns"

.
Av: Tina Gardsten
Lästid: 3 minuter
14 Mar 2019

”ONANI ÄR EN AV DE BÄSTA AKTIVITETERNA SOM FINNS”

SEDAN DE STARTADE 2016 har podden blivit en av Sveriges största och toppar listorna vecka efter vecka. Alla våra ligg - är podden om sex och att själv äga sina val. Amanda & Anna anser att sexlivet är viktigt för alla, och ska vara kul att prata om. De pratar om ämnet helt ocensurerat - och ibland även tillsammans med gamla ligg som gäster.

Ni är ute och föreläser i skolor där många får svar på frågor om kroppen, sex och alla förväntningar – på just sex. Vilka frågeställningar och tankar kommer mest på tal?

— Det handlar ofta om förväntningar på hur man ”ska” vara, göra och se ut. Det kan t.ex. handla om att man är orolig över att ens kuk är ”för liten”, eller att man undrar om man ”måste” suga av någon trots att man inte vill. Folk har generellt väldigt många föreställningar om sex och det är ju inte så konstigt.

Skillnad på vad tjejer och killar frågar?

— Vi upplever att tjejer vågar vara lite mer öppna i sina frågor och att killar ofta har en press på sig att redan ”kunna allt” om sex, och därför inte vågar ta upp frågeställningar i samma utsträckning. En vanlig fråga vi får från tjejer är hur man får en orgasm. Vårt svar är alltid - klitoris!

Ni har inte direkt några skämsskuddar, ni får igång era lyssnare och kan ta upp de flesta frågor och svar om sex. Men vad upplevs fortfarande som lite tabu och svårt att vara öppen med?

— Ett av de mest tabubelagda ämnen vi pratat om är onani. Även om vi är vana vid att prata om sex numera så känns det fortfarande väldigt intimt och svårt att prata om onani.

Vi försöker att utmana det med varandra och vi har nu under hösten haft temat ”onani” när vi livepoddat. Så vi har själva blivit lite bättre på att prata om detta ämne.

Och så detta med ”sex med sig själv” – något som ni tycker att man faktiskt inte bara ska kunna prata om utan också visa öppet?

— Onani är ju en av de bästa aktiviteterna som finns, haha! Det borde verkligen inte vara något man skäms för och något vi alla borde kunna prata mer öppet om.

Bästa orgasmtipset utan en partner?

Skriv egna sexnoveller! Testa också att onanera i olika ställningar för att hitta den som passar en bäst :)

Hur berättar man på bästa sätt vad man gillar, vad man blir kåt av – och kanske inte kåt av?

— Försök bara säga det utan att göra en så stor sak av det och förekom gärna med exempel på hur personen man ligger med kan göra.

Om det känns svårt att beskriva med ord så var tydlig med kroppsspråket! Stöna extra mycket när något känns skönt.

Vilken fördom är störst när det gäller sex?

— Att penetration är allt, att tjejer har svårt att få orgasm och att killar alltid är kåta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla