Nöje > livsstil
Kondomer

En del har sex på ett sätt där man kanske inte behöver kondom, till exempel sex där man använder händerna eller tungan, och vissa väljer helt bort att använda kondom trots att de har sex men där det skulle ha behövts. Många vill säkert använda kondom som skydd men det blir ändå inte av.

Varför ska jag använda kondom?

1. DU KAN KÄNNA dig schysst och stolt för att du är en omtänksam person som tar ansvar för din egen och din sexpartners hälsa.
2. DU SLIPPER OROA DIG för att ha fört vidare könssjukdomar, som du kanske inte vet om att du har, till andra.
3. DU BEHÖVER INTE OROA dig för att du ska ha fått könssjukdomar.
4. DU KAN HA slidsamlag utan att behöva oroa dig för oönskade graviditeter.
5. KONDOM ÄR FAKTISKT DET ENDA preventivmedel som skyddar mot både graviditet och könssjukdomar, om man använder kondomen under hela samlaget.

OBS - OM EXTRA GLIDMEDEL behövs ska det vara vatten- eller silikonbaserat t ex RFSU Klick. Använd inte oljebaserat glidmedel som t ex barnolja eller vaselin.
OCH TÄNK PÅ – en ”olycka” kan alltid hända. Inget preventivmedel är 100 procent säkert. RFSU:s kondomer innehåller inget animaliskt material och kan användas av veganer.

Tips på kondomer:

3. RFSU Näkken Bumpy & Thin
Är tunna kondomer med knottror på för ökad njutning och gör det skönare för båda. Ofärgad, profilerad latexkondom med knottrig yta, behållare och glid- medel.
2. GRANDE Big & Wide
Något längre, bredare och tjockare kondom. Favoriten för de som önskar en rymligare känsla. RFSU Grande är extra rymliga och säkra kondomer med generös form som ger bättre passform och känsla.
1. RFSU True Feeling like wearing nothing
Är sensationellt tunna kondomer som ger en optimal hudnära naturlig och skön känsla – nästan som utan. Kondomerna är luktfria och lika säkra som våra standardkondomer. Rak passform, lätta att rulla på. Rak, ofärgad latexkondom med slät yta, behållare och glidmedel. Förvaras torrt och svalt. Undvik direkt solljus.

Ta hand om ditt underliv!

Men intimvård och intimrakning som det så tjusigt kan kallas är inte så lätt alla gånger. Många har idag problem med irritation och klåda och de flesta intimrakar sig helt eller delvis. RFSU har tagit fram en speciellt anpassad intimvårdsserie för intimrakning.
Inte heller dessa produkter innehåller animaliska ingredienser och kan därför användas av veganer.

![](/uploads/2400’1320aaa 15.07-1.png)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla