Nöje > intervjuer

Populistisk komeditrio inför valet 2018

Election

Det börjar närma sig val 2018 och svenska folket vill göra sig hörda. Några som har skapat en rolig infallsvinkel är komikertrion SEMST Demokrati - häng med på deras populistiska stand up - turné!

Av: SEMST Demokrati (Branne Pavlovic) & Redaktionen
Lästid: 2 minuter
5 Apr 2018

Det börjar närma sig val 2018 och svenska folket vill göra sig hörda. Några som har skapat en rolig infallsvinkel är komikertrion SEMST Demokrati med Ahmed Berhan, Jonatan Unge och Branne Pavlovic. Häng med på deras populistiska stand up-turné!

Det verkar gå spikrakt uppåt för er, stort grattis! För fjärde året i rad åker ni ut på Sverigeturné. Vad har ni för förväntningar för den här turnén? 
– Tack så mycket! Rent tekniskt är turnén igång och vårt mål är att växa för varje år och nå ut till så många som möjligt. Förväntningen är att det här ska vara den roligaste show vi gjort sedan SEMST startade och det tycker vi efter att ha varit ute på två vändor än så länge.

Gemensamt för ert material är ju att ni delar samma satiriska ådra. Vad vill ni förmedla till det svenska folket? 
– Att livet är mer än att supa sig redlös en helg, kolla på linjär TV och åka till Thailand under vintern. Vi är förespråkare för kritiskt tänkande och förutom skratt försöker vi alltid att förmedla kärlek på vårt sätt.

Skiljer den här turnén sig på något sätt från era tidigare?
En komiker kan med tiden bara bli bättre om man lägger ner jobb och tiden på det. Det här är nog det vassaste vi gjort sen vi alla började med standup.

Hur hittar ni inspiration?
Livet är den största inspirationskällan då vårt material alltid är personligt och samhällskritiskt. Det finns en liten ådra av absurdism i hos oss alla men den är väl balanserad för att hålla oss ifrån psykvården. Det kan också ha att göra med att de inte har tillräckligt med resurser för att låsa in sådana som oss.

Vad har ni för mål inför framtiden?
– En dag hoppas vi kunna göra en sketchserie i TV. Utöver det, hålla oss friska och njuta av livet.

Köp biljetter till Semst Demokrati - en populistisk stand up-föreställning här.

poster-komedi
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla