Sponsrad

Så gör du slips, fluga & manschettknappar personliga

Slips, fluga och manschettknappar
Av: Mr Authority
Lästid: 3 minuter
30 Mar 2020

Slips, fluga och manschettknappar är alla tre moderna accessoarer som hängt med länge. Särskilt slipsen har historiskt sett varit en symbol för det manliga kombinerat med status och makt. Idag är det många som associerar dessa modedetaljer med kostymnissar och finare tillställningar, men så behöver det inte vara. Nedan tipsar vi om hur du kan använda de klassiska accessoarerna för att lyfta din personliga stil.

Slips

Just nu finns det en hel uppsjö med slipsar för den som vill känna sig uppklädd men ändå inte stel. Varför inte välja en stickad slips, en i ull eller i linne? Att matcha den klassiska skjortan med en slips i en annan textur gör att din outfit känns mer personlig men också mer levande. Ett annat sätt att använda slipsen för att framhäva din personliga stil på är genom knuten. Det finns mängder av olika sätt att knyta slipsen på, vissa mer traditionella än andra, det finns exempelvis knutar som liknar fiskben.

Fluga

En fluga kan knytas i på en mängd olika sätt och i en mängd olika stilar. Dels kan du variera den i färg och mönster, men även i form och hur du knyter den. För att hitta en perfekt fluga för herrar rekommenderar vi att du letar efter en som matchar din övriga stil. För den som letar efter ett enklare alternativ finns det även flugor som är färdigknutna och som enkelt kan fästas. Likt slipsar finns även flugor i mängder av material, och just nu sticker de stickade ut mest. De är trendiga och tar bort den mest “finklädda” udden av flugan.

Manschettknappar

Att använda manschettknappar är inte fullt så vanligt som det en gång var. Idag ses manschettknappar som något som endast används vid finare tillställningar. Men att investera i ett par som är personliga för dig kan lyfta vilken vardagsoutfit som helst. För att hitta rätt knappar för dig bör du utgå från vilken modell du känner dig mest bekväm med och vilket material du är ute efter, samt vilket intryck du helst skulle vilja göra. Det finns mängder av alternativt såsom knutar i siden till kedjor i metall, allt för att du ska kunna välja de som kompletterar din stil bäst.

Slipsnålen

Slipsnålen kan kännas gubbig och meningslös. Men, vi vill faktiskt uppmana dig att tänka till en gång till. Att addera en slipsnål kan vara det som gör att din look blir personlig. Slipsnålar finns i flera olika utföranden och kan bäras på flera olika sätt. Varför inte välja en slipskedja som ger en härlig retrokänsla eller en slipsnål med ditt favoritlags logga på? Alternativen är många, men alla ger samma genomtänkta känsla och hjälper dig hålla ordning på dina slips.

Andra inlägg inom Mode och Stil hittar du här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla