Sponsrad

Gå på utprovning och få en perfekt studentmössa

.
Av: ABC-GRUPPEN
Lästid: 4 minuter
12 Sep 2018

Hjälp, tänk om studentmössan sitter som en påse på huvudet på den viktigaste dagen i mitt liv!

Hur ska studentmössan egentligen sitta?

Lina Ljunggren på ABC-Gruppen har full koll och här ger hon dig sina bästa tips kring hur din studentmössa blir precis så som du vill ha den.

– Förr var det nog mer “surprise” när man öppnade lådan med den beställda studentmössan. Så är det ju inte längre, det är ju så mycket lyxigare idag. När mössan kommer blir det ingen chock, säger Lina, som jobbat med ABC-Gruppens studentmössor i snart tio år.

– Ja, jag är nog lite av en “mössnörd”. Det är så kul att se hur olika trender påverkar hur man vill att studentmössan ska se ut. Det är många som väljer roliga texter på mössan, sådant som “Jag klarade det”, “Nu är jag fri” och häromdagen såg jag en bild på en mössa med ordet “Schablaaa” baktill.

De flesta vill ha en unik mössa, med egen design och idag är valmöjligheterna i princip helt oändliga, säger hon. Men innan du går loss på att välja färger, kokard, strimma eller brodyr så gäller det att få till passformen så att studentmössan sitter snyggt.

Hur gör man egentligen för att lyckas med alla dessa val?

– Det allra bästa är om du börjar med att gå till ABC-Gruppens utprovning på din skola. När det kommer till passform; Tänk på att alla huvuden är olika och på utprovningen så mäter vi höjd, omkrets och huvudform för en perfekt passform. Om höjden skulle vara för hög är risken att du ser ut som en kapten och ditt ansikte ser då väldigt litet ut. Skulle den vara för låg kan den se lite rynkig och svampig ut, lite som att ha en påse på huvudet. Med rätt höjd på mössan är vi en god bit på väg mot den perfekta studentmössan.

Nästa steg är att mäta omkretsen på huvudet.

– Det är nog många som tror att det är enkelt, men frågan är, var ska man mäta? Vid öronen eller en centimeter ovanför? Det beror på hur din panna ser ut. Det här får du givetvis också hjälp med på vår utprovning.

Slutligen så är det formen på ditt huvud som avgör.
– Huvuden är sällan runda, de flesta är mer eller mindre ovala och då kan det uppstå ett litet mellanrum vid tinningarna. På grund av detta erbjuder vi olika typer av stommar för att du skall få en form på mössan som passar med just din huvudform, säger Lina.

Börja med att gå på utprovningen.

Där får du också möjlighet att prova en rad olika mössor och du får se årets nyheter, olika kokarder (blomman längst fram på mössan) och brodyrer.
– Det är känslan som är det viktiga och den får du inte på samma sätt om du beställer din mössa via nätet.

När det gäller val av kokarden, strimman och brodyren så finns det lika många kombinationer som det finns studenter, chansen att din mössa är helt unik är alltså stor.
– Den lilla gul och blå kokarden har alltid funnits, men idag kan du välja mellan allt från kokarder i äkta guld med Swarowskistenar till Halo-kokarden som kom förra året, där det ser ut som en liten glo- ria runt stenen. Det finns något för alla. De flesta väljer fortfarande en svart och vit mössa men du kan välja vilka färger du vill, rosa, svart eller varför inte guldig, berättar Lina.

Handsydda studentmössor.
När du sedan gjort alla din val skickas beställningen till en av Europas största hattfabriker i Polen där din studentmössa skräddarsys och alla detaljerna sys för hand.
– Vi tänker inte att man ska välja allt, men vi vill erbjuda möjligheten för alla studenter att verkligen få den mössa dem förtjänar. Skulle något bli galet, att den inte blev som du tänkt dig, så kan du alltid ändra dig, säger Lina.

Testa redan nu att designa din studentmössa hos ABC-gruppen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla