Nöje > livsstil

Semestra i spåren av Game of Thrones

.
Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
7 Maj 2019

Nyligen hade den efterlängtade sista säsongen av Game of Thrones premiär. Den hyllade serien fortsätter att fängla miljontals tittare. Men inte bara via TV-skärmen. Många vill uppleva de exotiska platserna i verkligheten och följa karaktärerna i fotspåren. Resesajten Secret Escape har samlat några av de senaste platserna som förekommer i succéserien. De hisnande scenerna och miljöerna i Game of Thrones är hämtade från många av jordens alla hörn. Från Marockos dammiga landskap, där många av byarna är uppbyggda i serien, över små och pittoreska gator i den kroatiska byn Split, där Daenarys Targaryen uppfostrar sina drakar, till den Eyrie-liknande naturen i Spaninen. Men många av inspelningsplatserna och miljöerna har också varit hämtade från naturlandskapen på bland annat Island och i Spanien, med historiska slott och storslagen natur, och den senaste säsongen är inget undantag från det.

Detta lockar många fans att styra sina semesterresor till de vackra och exotiska miljöerna där Game of Thrones har spelats in. På resesajten Secret Escapes får medlemmar både specialrabatter på hotellen och inspiration att resa till de några av inspelningsplatserna i serien:

SEVILLA, SPANIEN

BESKRIVANDE-NAMN

I Sevilla ligger slottet Alcazar som finns med på UNESCO:s världsarvlista och är ett av Europas äldsta slott. Dessutom utgör slottet en del av sceneriet i den vackra byn Dorne i Game of Thrones, där House Martell bor. Bara två timmars bilväg från Sevilla ligger även Cordoba där byn Volantis spelas in. Besökare kan checka in på till exempel Hotell Ribera de Triana i hjärtat av Sevilla. Här har man en vykortslik panoramautsikt över den andalusiska staden och en härlig takterass och pool. Det finns apelsinträd i trädgården, spännande arkitektur, dramatiska flamencoshower och bra tapasrestauranger i nästan varje gatuhörn.

MARRAKECH, MAROCKO

BESKRIVANDE-NAMN

Upplev den vibrerande huvudstaden Marrakech. Gator, dofter och smaker är ett härligt kaos bland otaliga stånd med lokal mat och hantverk. Från staden kan man besöka fästningen Ait-Ben-Haddou, där scenen “Den gyla byn”, Yunkai spelats in. Här kan man göra tt besök eller stanna några nätter på det lyxiga och charmiga hoteller Riad Emberiza Sahari mitt i centrala Marrakech. Där väntar en trädkatad pool, intim trädgård och takterass. Om man väljer att övernatta ingår frukost, marockanskt te och bakverk vid ankomst.

SPLIT, KROATIEN

BESKRIVANDE-NAMN

I Split gömmer sig Diocletianus palats som i serien är bakgrunden för Meereens slaby Trogir. Staden är en charmig labyrint av små gator, historisk arkitektur och stämningsfulla caféer som är perfekta att förloras i. Här kan man också besöka Kastel Gomilica, känt mer som Braavos i Game of Thrones. I Split kan man bo på det femstjärniga hoteller Park Split med både fin utsikt oh lyxigt spa där gästerna kan skämma bort sig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla