Nöje > piraja testar

Piraja testar - vilken proteinbar är godast?

Unsplash

Piraja testar proteinbars

Är du på språng i vardagen och behöver snabba måltider som inte bara innehåller tillräckligt stora mängder protein utan även smakar gott? En proteinbar ett perfekt komplement om det är ett tag till nästa måltid. Vi har testat fem av branschens mest kända proteinbars för att ta reda på vilken proteinbar som får bästa betyget i kategorin smak, crunch och tuggmotstånd!

Proteinbar innan, under och efter träningen

Det fungerar att äta en proteinbar både innan din träning, för att fylla på med protein, under träningen för att orka och så klart efter ett träningspass för att kroppen ska kunna bygga upp sig själv igen.

rox_proteinbar

ROX - Peanut Caramel Crisp

En proteinbar där det händer grejer! Tre lager med olika konsistenser; krispigt, krämigt och mjuk. Smaken försvinner inte utan följer med ända tills att du sväljer.
Rox proteinbar får högsta betyg med motiveringen: äntligen en proteinbar som inte är platt och tråkig, utan som känns lyxig och som man inte blir trött på att tugga i sig! Ett plus i kanten är att Rox proteinbar är glutenfria.

Betyg 55dalblads_proteinbar

Swebar - Päronglass

En grön proteinbar i en och samma konsistens, alltså inga olika lager av smak eller krisp. Överlag smakar Swebars proteinbar gott och väldigt likt just päronglass. Däremot är juryn osäkra på hur mycket man orkar äta när konsistensen är en och samma.

Betyg 25maxim_proteinbar

Maxim - Peanut Jelly

Väldigt god proteinbar med de olika lagren som både ger sötma, crunch och ett bra tuggmotstånd. Men, var är jordgubben? Mer jordgubb!

Betyg 45barebells_proteinbarBarebells - Caramel Cashew

Snygg förpackning men rätt missvisande med tanke på vilken liten proteinbar som gömde sig innanför. Ingen större smakexplosion och det hade kunnat smaka ännu mer cashew.

Betyg 35bananasplit_proteinbar

NJIE - Banana Split

Den här ska alltså smaka banana split vilket den gör, i en split-sekund. Vi gillar tuggmotståndet eftersom det ökar mättnadskänslan men smaken försvinner alldeles för fort. Till slut tuggar du havregryn.

Betyg 15gainomax_proteinbar

Gainomax Choklad Mint

Passar fint på kakfatet hemma hos farmor eftersom man kan tänka sig en kopp kaffe till. Påminner om after eight men likväl som farmor bjuder på torra kakor tycker vi att även denna proteinbar är lite för torr i sin konsistens. Men vi kan inte motstå kombinationen choklad och mint.

Betyg 45

Proteinbar & innehåll

När du väljer vilken proteinbar som ska följa med i din väska är det viktigt att du inte bara tänker på smaken utan även att den har rätt näringsvärden. Att den innehåller högt med nyttigt protein och har lågt i socker – helst utan tillsatt socker alls. Om du vill ha en energibar – leta då istället efter en bar med högt i kolhydrater, så du får i dig massa energi.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla