Sponsrad

Piraja testar: Mellanmålet My Foodie

.
Av: Veg of Lund
Lästid: 2 minuter
6 Maj 2019

Foodie vs. Smoothie? En foodie ser ut och smakar som en smoothie, men skillnaden är att en foodie mättar och ger näring från potatis och Omega-3 rik rapsolja, så du orkar lite mer!

smoothiebowl-allergenfri

Veg of Lund är som du läser, från Lund, och inget kan undkomma det akademiska blodet som genomsyrar allt som korsar Lunds gränser. För precis som populära cykelhjälmen Hövding så grundar sig My Foodie faktiskt ur ett patent som möjliggjort kombinationen potatis + rapsolja som tillsammans utgör basen och en perfekt mix av nästan allt som kroppen behöver. Den ser nämligen ut och smakar som en smoothie, men mättar och ger näring från potatis och rapsolja vilket gör den till en så kallad “foodie”.

my-foodie-vegoflund

Rapsolja är till exempel den olja med ovanligt hög andel Omega-3 och slurpar du i dig en My Foodie har du tillgodosett 50 % av kroppens dagliga behov av just Omega-3. Innan vi går vidare till smaktestet (håll ut!) måste det tilläggas att My Foodie är helt fri från allergener, det vill säga sånt som kan framkalla allergier och den är även fri från laktos och gluten.

Utifrån basen potatis och rapsolja men även äpple, finns det tre olika klassiska nordiska bär att välja mellan, blåbär, hallon och havtorn!

myfoodie-test

Blåbär

My Foodie blåbär smakar blåbär, något annat hade varit förräderi. Men du kommer också känna av äpplet ganska så mycket som ligger bakom sötman i mellanmålsdrycken. Potatisen gör drycken fyllig och nästintill matig, därav benämningen mellanmålsdryck. Passar perfekt “på-vägen” eller som komplement till en tråkig matlåda!

Hallon

MyFoodie Hallon är lättare i motståndet och inte alls lika “matig” som MyFoodie Blåbär. Den smakar som färskt plockade svenska hallon. Drycken är lite sötare i smaken och passar perfekt som en liten eftermiddagsdessert för hungriga magar.

Havtorn

Den här var det sting i! Havtorn innehåller ca 6 gånger med C-vitamin än en vanlig apelsin och är ett riktigt hälsobär. My Foodie Havtorn är mycket syrligare och smaken av Havtorn märks av mer än smakerna blåbär och hallon. 250 ml av denna på morgonen och du har inte bara tagit igen frukost, du har även vaknat.

Så, vad blir den slutgiltiga domen?

veg-of-lund-smakprov
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla