Sverige håller på att bli varmare och vad passar inte bättre än att sätta fyr på grillen och avnjuta en eller flera grillkorvar från Lithells! Idag är det till och med grillens dag, så hur kan vi ens låta bli…
I år tänker vi briljera och toppa korven med Sveriges egen supermat - kålen. Det är gott, hälsosamt och billigt. Och vi blandar den såklart med mayo för en krämig och len smak. Det måste ju finnas balans i livet, och det blir en perfekt kombo till korven.
Grillat för 4 personer
8 Lithells grillkorv - välj mellan nyheten Lithells smal grillkorv eller den klassiska tjocka grillkorven
8 bröd - välj vilka du gillar, våga testa baguette!
Välj sedan topping, eller gör flera olika så kan alla välja om de vill ha kål, kål eller kål.
Krämig surkålsslaw

DU BEHÖVER
– 200 g surkål
– 150 g majonnäs
– 1 msk dijonsenap
Krama ur surkålen ordentligt så den inte blir för blöt. Blanda sedan alla ingredienser och toppa korven.
Fänkålssallad

DU BEHÖVER
– 1 fänkål, tunt skivad
– 1 tsk pressad citronjuice
– 1 dl majonnäs
– 1⁄2 dl pumpakärnor att strö över fänkålssalladen
Blanda fänkål, citronjuice och majonnäs, smaka av med salt. Toppa korven med fänkålssallad och knapriga pumpakärnor.
Syrad kål och senapsmayo
