Nöje > livsstil
Det behöver inte bara vara fokus på muskler.. Att träna för att må bra är viktigast!

Styrketräning är träningsformen som fokuserar på att bygga upp styrka i kroppen genom tyngdlyftning eller kroppsvikt. Men fokuserar också på kroppens uthållighet. Att träna styrka har fler olika fördelar så som att stärka skelettet och minska benskörhet. Men det är inte bara ben och muskler som stärks av styrketräningen, utan även hjärnan! De svettiga passen på gymmet ökar både koncentrationsförmågan och förbättrar både långtids- och korttidsminnet, enligt en studie gjord på Georgia Institute of Technology i Atlanta.

Att träning får oss att må bättre vet vi sedan innan. Men styrketräning är extra bra för hjärt- och kärlsjukdomar. Styrketräning visar sig minska ditt diastoliska blodtryck som i sin tur leder till att minska risken för att drabbas av stroke och hjärtattack.

Styrketräning gör dig också lycklig genom att frisätta belöningshormoner, vilket leder till att många känner sig upprymda och lyckligare efter ett hårt styrkepass. Det finns flera typer av stress som påverka oss på både gott och ont. Men något många inte vet är att genom styrketräning kan du faktiskt sänka din nivå av stresshormoner.

Så här nedan kommer ett enkelt men grymt träningspass från Daniel Richter (styrkelabbet.se). Både för hemmet eller gymmet!  Ett tips för att göra programmet tuffare är att använda dig av vikter i olika former.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla