fastighetsbranschen
Studera > utlandsstudier

Allt mer populärt att studera i Asien

Unsplash
Av: Redaktionen
Lästid: 1 minut
7 Feb 2019

Utlandsstudier är många studenters dröm, och tack vare möjlighet till utbytestermin eller utbytesår, där universitetet/högskolan har avtal med utländska universitet har det blivit enklare att söka sig utomlands för studier. Det har också blivit mer populärt att spendera sitt utbyte i Asien, specifikt Japan, enligt en undersökning från CSN. Hela 57% av svenska utlandsstuderande i Asien är utbytesstudenter, jämfört med den totala siffran världen över som ligger på 27%.

Förutom Asien där allt fler väljer att spendera sitt utbyte är det de engelsktalande länderna som utlandsstudenter väljer i första hand.

  1. USA
  2. Storbritannien
  3. Australien
  4. Polen

Att Polen kommer på 4e plats beror främst på läkarprogrammet där över 70% av de svenska utlandsstuderande höstterminen 20172018 läste på läkarprogrammet.

Varför vill man studera utomlands?

Vårt globala samhället gör det enklare för oss att utforska och resa. Vi ser det som berikande att upptäcka världen och ta del av andra kulturer. Enligt CSNs undersökning väljer över 15% att studera utomlands av den enkla anledningen att de siktar på en internationell karriär. Det finns även statistik som visar på att personer med bakgrund inom utlandsstudier är den studerandegrupp, som några år efter studierna, i högst utsträckning är sysselsatta och etablerade på arbetsmarknaden.

Källa: CSN - Var finns de utlandsstuderande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla