Sponsrad
Unsplash
Av: EF Education First
Lästid: 4 minuter
4 Jan 2019

Vill du utmana dig själv och testa på något nytt? Är du trött på vardagslunken och vill byta ut jobb eller studier hemma mot spännande städer och varma stränder?

Studier utomlands kommer inte bara att ge dig oförglömliga minnen utan även lärorika erfarenheter. När du utvecklar dina språkkunskaper utomlands så kommer du samtidigt att utforska nya kulturer och städer i en spännande miljö. Du får möjlighet att upptäcka ett nytt land och fördjupa dig i kulturen och leva som en lokalbo. På det här sättet förbättras inte bara dina språkkunskaper utan du kommer även växa som person. Om du vill lära dig ett språk så är det bästa sättet att kliva utanför Sveriges gränser och åka till landet där språket talas. Studier utomlands ger dig även många konkurrensfördelar på arbetsmarknaden. Ditt CV kommer sticka ut bland mängden och att vara flerspråkig är en stor fördel om du vill arbeta internationellt i framtiden. Nedanför så listar vi fem anledningar varför du borde studera utomlands:

1. Flytande språkkunskaper: 

För att lära känna en ny kultur och bli bättre på ett språk så är det bästa sättet att leva och bo i landet där språket talas. Även om vi svenskar är bland en av de bästa länderna på engelska i världen och lär oss engelska redan från grundskolan så går det alltid att bli bättre.  Dessutom har du chans att lära dig ett helt nytt språk. En av fördelarna med att plugga utomlands är att du lär dig språket på ett helt annorlunda sätt än vad du gör hemma. Kunskapen slutar inte i klassrummet utan fortsätter när du utforskar stadens sevärdheter och kommer i kontakt med lokalbefolkningen. Du kommer själv upptäcka hur snabbt dina språkkunskaper förbättras när du använder dig av språket dagligen.

studera-med-ef

2. En värdefull merit:

I en allt mer global värld och internationell arbetsmarknad så blir det viktigt att ha utlandserfarenhet. Arbetsgivare ser det som ett stort plus att du studerat utomlands och du kan peka på en rad konkurrensfördelar efter dina utlandsstudier. När du lämnar din trygghetszon kommer du ställas inför en ny vardag och verklighet utomlands. Du kommer återvända hem med nya egenskaper som att vara en bättre problemlösare, ha en bättre initiativförmåga och att du kan utöva språket på en avancerad och professionell nivå, allt som en framtida arbetsgivare uppskattar. Din internationella erfarenhet och språkkunskap kommer vara en värdefull merit när du ger dig ut i arbetslivet.

upplev-nya-saker-studera-utomlands

3. Den personliga utvecklingen:

Att våga lämna tryggheten och bege dig utomlands för att studera ett språk kommer utveckla dig mer än vad du tror. När du lämnar din trygghetszon så väntar nya möjligheter, möten med nya människor och spännande äventyr. Det kan ibland kännas skrämmande att lämna familj och vänner hemma när du ska plugga utomlands. Det är fullt normalt om du känner dig nervös och ett pirr i magen när du väljer att ta klivet och bege dig utomlands. En utlandsvistelse kommer göra dig mer självständig och lära dig nya saker om dig själv. När du studerar utomlands kommer du få ny kunskap om andra kulturer och du kommer knyta livslånga vänskaper och få ett internationellt kontaktnät.

4. Upptäck nya platser

En av de bästa anledningarna varför du borde studera utomlands är alla de fantastiska platserna du kommer kunna resa till och upptäcka. Att studera utomlands innebär inte att du kommer spendera varje dag vid skolbänken utan din vardag kommer förändras på många sätt. Varje helg blir ett nytt äventyr och en ny chans att upptäcka en ny plats eller en ny stad. Helgerna förvandlas till roadtrips och du får möjlighet att åka på stora eller små utflykter tillsammans med dina nya vänner. Har du någon gång känt att det finns så många platser att upptäcka och att tiden inte räcker till när du besöker ett land? När du studerar utomlands får chansen att upptäcka staden och landet på djupet en längre tid.

5. Få vänner för livet

Sist men inte minst och en av de absolut bästa fördelarna med att studera utomlands är att du skapar livslånga vänskaper och lär känna så många nya människor under din utlandsvistelse. Din vänskapskrets kommer bli mer internationell och du kommer lära känna vänner från världens alla hörn. Att lära känna nya människor utomlands skiljer sig från hur du träffar nya vänner hemma. Du kommer möta människor som precis som du är nyfiken på att upptäcka nya platser eller testa på nya aktiviteter. Tillsammans kan ni planera resor, roadtrips och utforska sevärdheter tillsammans. Dessutom är det alltid ett plus när du lär känna människor från olika delar av världen, du får en anledning att besöka dem och lära känna deras kulturer och länder. Din reslust kommer att öka efter dina utlandsstudier och du kommer garanterat få en aptit av att se mer av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla