Studera > yrkesintervjuer

Intervju - 9 snabba med grundare & VD på Arcade Belt Co

Vi har intervjuat David Bronkie som bor I Tahoe City, Lake Tahoe och driver ett företag tillsammans med två vänner. Efter att ha levt ett par år i skidorten upptäckte de att marknaden inte erbjuder ett bra, hållbart och bekvämt bälte för snowboard och skidkulturen.

Av: Robin Eckerblad
Lästid: 3 minuter
16 Apr 2014
Intervju med person som driver eget företag

1. Var jobbar du och vad är din titel?

Jag arbetar för närvarande på Arcade Belt Co där jag är Verkställande Direktör.

2. Vart gick du i skolan och vad pluggade du?

Jag gick på Clarkson University i Potsdam , NY. Jag studerade civilingenjör.

3. Hur bestämde du dig för att starta eget?

Jag hade alltid varit intresserad av att driva ett företag och arbeta för mig själv. Jag grundade Arcade med 2 andra vänner efter att ha insett att det fanns en chans att göra ett bättre bälte för aktiva människor som oss själva. Vi ville ha ett bälte som kan motstå missbruk av att vara på berget hela dagen. Vi utformade ett bälte för snowboard byxor, men det visade sig vara precis lika funktionell för vardagsbruk. Projektet eskalerade och vi skapar för närvarande prestanda remmar för snö/skridsko/surf livsstil-marknaden.

4. Vad jobbar du med just nu?

Just nu arbetar vi med att utöka företagets räckvidd både nationellt och internationellt. Att ständigt förbättra design och funktionalitet av banden vi producerar. Att bygga ett solid varumärke och för att backa upp de produkter vi tillverkar.

5. Har du ofta lära sig nya färdigheter och utvecklas från att arbeta här?

Eftersom ingen av grundarna hade erfarenhet inom detaljhandeln har vi fått lära oss hela tiden. Varje dag presenterar sig ett nytt problem som kräver en lösning. Vi har tvingats till att själva lära oss många färdigheter som vanliga företag skulle kunna outsourca, t.ex. försäljning, marknadsföring, design, produktion osv.

6. Vilka är dina kortsiktiga och långsiktiga mål i din karriär?

Kort sikt är att fortsätta och att utveckla Arcade till ett hållbart och lönsamt globalt varumärke. Långsiktiga mål är att fortsätta vidare på framgångarna från Arcade och bygga eller hjälpa andra företag.

7. Vilka är de mest och minst roliga delarna i ditt jobb?

Det roligaste är att se en vision blir verklighet. Oavsett om det är en ny design eller en marknadsföringskampanj. Med ditt eget företag är himlen gränsen. Om du tänker på något kan bara göra det. Det finns ingen där som talar om att det inte kan göras.. utom dig själv. Det minst roliga är de långa timmarna och minimala kortsiktiga fördelar. Att köra igång din egen start - up är att kostsamt. Det finns inga fastställda timmar eller specifika roller i början. Allt kanaliseras tillbaka in i verksamheten i for av bränsle för tillväxt.

8. Vilken är den största överraskningen att lämna college för den verkliga världen?

Det är ingen dans på rosor i den verkliga världen. Ingen kommer att ge dig någonting gratis.

9. Har du några förslag på de människor som drömmer om att få ditt jobb?

Nike säger det bäst … Just Do It. Det krävs inte mycket för att starta ett företag i dessa dagar. Ett par hundra dollar och en webbplats. Det enda som håller dig tillbaka är ursäkter och motivation. Den bästa kunskapen är att kunna nätverka. Bygg upp ditt nätverk och skapa värde innan du ber om värde.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla