cady
Studera > yrkesintervjuer

Så är det att jobba på Pinterest!

Vi har intervjuat en som jobbar för Pinterest

Här är killen som inte bara nått en av sina (och väldigt många andras) högsta jobbdrömmar uppfyllda, utan hela två. Skip Bronkie har gjort en närmast drömsk karriärresa och har redan en av världens mest eftertraktade arbetsgivare, Facebook, i CV:t. Idag jobbar han på en annan onlinejätte, Pinterest, och berättar i vår intervju hur han hamnade där han är idag.

Av: Robin Eckerblad
Lästid: 5 minuter
28 Mar 2014

Hej Skip, var jobbar du och vad är din titel?

Jag arbetar för närvarande på Pinterest i San Francisco. Jag är en del av teamet som arbetar för att utveckla varumärket, som i sin tur är en del av det kreativa teamet på Pinterest. Det består av produktdesign, skriva, forskning och varumärkesutveckling.

Vilken skola gick du på och vad gjorde du där?

Jag gick på NYU, New York College, som egentligen består av sju olika högskolor. Jag var på Tisch School of the Arts, med huvudämnena film och TV.

Hur lyckades du få jobb på Pinterest?

Jag hade två passioner i mitt liv under 2005 när jag gick på NYU. Jag älskade att göra filmer och jag älskade online-profiler. Det andra låter löjligt, jag vet, men jag var besatt av idén om identitet i den digitala rymden. Jag hade hållt koll på Facebook ända sedan de lanserades 2004, och var den första personen att anmäla mig på skolan. Inte något du normalt skulle vara stolt över, men det var en hedersutmärkelse för mig. (Jag var inte en av de coola kidsen).

Facebook postade en annons på webbplatsen att dom sökte en filmare från NYC under hösten 2005. Jag ansökte och lyckan var till min fördel den dagen eftersom jag fick jobbet! Saker hände lavinartat och jag hamnade i Palo Alto 2006 på heltid för Facebook . Jag slutade NYU och 2010 gick jag med i kommunikations- och designteamet, som i huvudsak var en liten grupp kreativa regissörer som arbetade för att hjälpa människor att förstå Facebook bättre (både produkten och företaget).

I början av 2013 lämnade några verkligt kreativa vänner Facebook för Pinterest, oberoende av varandra. Jag visste att något speciellt hände där borta och jag ville vara en del av det. Jag gick med i the creative team på Pinterest i juni 2013 och jag har inte sett tillbaka sedan dess.

Vad arbetar du med just nu?

Det här kommer att bli ett riktigt spännande år för Pinterest eftersom vi ska satsa på att hjälpa fler och fler upptäcka saker de älskar. Jag arbetar just nu med kommunikationsstrategi för en del nya funktioner vi kommer att släppa på sajten under det kommande året.

Har du ofta lärt dig nya saker och utvecklats under din tid på Pinterest?

Jag tror att det viktiga i arbetslivet är en ständig utveckling av nya färdigheter, verktyg och lösningar på problem. Jag är omgiven av ett helt gäng superkreativa och talangfulla människor, som också har passioner utanför arbetet. En dag skulle jag kunna lära mig om nya trick i photoshop, och nästa dag om biodling från en medarbetare som gör det på sitt tak hemma.

Du måste ha en take-it-all-in-mentalitet vid en uppstart. Det är inte bara personlig utveckling heller. Professionell tillväxt förväntas och krävs om du vill vara relevant på en hyper-tillväxt plats som Pinterest och Facebook. Jag trivs verkligen och frodas i den här miljön!

Vilka är dina kortsiktiga och långsiktiga mål i din karriär?

På kort sikt - Jag är den typen av människa som gör mina mål för företaget jag arbetar på just nu. Pinterest är ett verktyg som kan hjälpa till att inspirera miljarder människor. Det kan verkligen lösa ett gammalt problem kring upptäckten, att hjälpa människor att hitta idéer till de saker som de bryr sig om och är intresserade av men inte ens visste existerade. Jag kommer inte att vila förrän Pinterest lyckas i sitt uppdrag och jag känner mig lyckligt lottad varje dag för att vara i en position där jag tror har förmågan att göra en skillnad, och hjälpa till att få oss närmare den visionen.

Långsiktigt - Jag är en historieberättare, rakt igenom. Jag älskar mediet för långfilm, och jag älskar vad TV har gått igenom de senaste tio åren. Jag får fortfarande rysningar när jag sätter mig i en mörk biosalong, eller innan jag startar en ny säsong av en serie jag älskar. En dag ska jag producera långfilmer, men det är verkligen långsiktigt. Jag kunde inte vara lyckligare med de utmaningar som ligger framför mig på Pinterest. Vi är bara i början av vad jag vet detta företag kan och kommer att vara, och jag vill följa det många år framöver.

Vilken var den största överraskningen med att lämna college för den verkliga världen?

Det är att definiera kvalitet i mitt liv. Fram till slutet av college har livet en konstgjord fart. Du har ett klass schema, inlämningsuppgifter, tentor, projekt, organiserade evenemang, allt det här ger dig struktur och kadens som är generellt sätt är utanför din kontroll. När allt detta är borta är det upp till dig att återskapa den här strukturen. Jag kämpade med det här ganska länge efter att ha slutat skolan. Vad jag hade uppfattat som mitt eget driv var verkligen bara den delen av mig som uppfyllde kraven i den hårda konstgjorda struktur omkring mig. Det var en stor överraskning för mig när allt det slutade.

Har du några tips till personer som drömmer om ditt jobb?

Läs “A visit from the goon squad”. En sak som den fick mig att inse är att vi kan alla ha dessa drömmar och idéer om var våra liv som kommer att inträffa, men sanningen är, även om du gör allt rätt, så kommer världen att skifta runt om dig, och ditt drömjobb vid 15 eller 23, kommer utan tvivel att vara helt annorlunda om fem eller tio år. Facebook existerade inte ens för tio år sedan. Pinterest är bara fyra år gammalt. Mitt förslag är att vara medveten, vara flexibel, läsa mycket, skriva ofta, och hålla ett vakande öga på vad du verkligen gillar med ditt drömjobb. Dessa egenskaper kommer förmodligen att dyka upp någon annanstans, i kanske en helt ny bransch, och om ditt fokus är för närsynt, kan du gå miste om en verklig tillfredsställelse i livet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla