cady
Karriär > motivation

Vill du imponera på arbetsintervjun? Ställ dessa frågor till rekryteraren!

Unsplash

Bara ordet arbetsintervju kan göra vem som helst nervös. En situation som kanske avgör din framtid. Samtidigt finns det tusentals tips på do’s and dont’s att tänka på inför arbetsintervjun och dag tittar vi på några som kan avgöra om du får jobbet, eller inte.

Vi vänder på steken och tittar på frågor du kan ställa rekryteraren i slutet av arbetsintervjun som faktiskt kan imponera och belöna dig med jobbet. Glöm inte att låta ödmjuk när du ställer frågorna, ingen gillar en besserwisser ;)

1. Vad fick er att välja mitt CV?

Bland tiotals olika CV har rekryteraren faktiskt valt ut just ditt, så någonting hittills verkar du ju ha lyckats med! Att fråga vad som fick företaget att välja att intervjua dig ger dig chansen att få en insikt i vad de ser hos dig och vilka erfarenheter på ditt CV som lockade. Gratis karriärråd samt en egoboost? Ja tack.

2. Vad är de största utmaningarna ert företag möter idag?

Denna frågan visar på att du bryr dig om företagets bästa om du nu får jobbet! Du kan också vinkla frågan till den specifika arbetsrollen och fråga “vilka utmaningar kommer rollen som * att möta?“.

3. Hur uppfyller ni företagets värderingar i vardagen?

Värderingar är något alla företag har (eller någonting likt en policy) som ska prägla arbetsmiljön och den påverkan företaget har utåt sett. Det kan handla om hållbarhet, jämställdhet eller att hjälpa andra mindre lottade. Ingen trivs på en arbetsplats med vassa armbågar och denna frågan imponerar på arbetsgivaren eftersom den visar att du bryr dig om värderingar och att de uppfylls.

Läs mer: Vill du ha jobbet? Börja med ett bra CV

4. Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på ert företag?

Att fråga om utvecklingsmöjligheterna är ett bra sätt att visa framfötterna eftersom du tydliggör för rekryteraren att du tänker stanna inom företaget, om du nu får jobbet.

Ett sista tips! Efter jobbintervjun, se till att skicka iväg ett mail och tacka för intervjun och att de tog sig tid att träffa dig.

Lycka till!

arbetsintervju-frågor

Artikelinspo: Huffpost.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla