Karriär > startups och entreprenörer

Vill du starta eget? Vi har entreprenörtipsen för att lyckas!

mål och drömmar

Att bli en egenföretagare eller entreprenör är en dröm många har, stora som små. Att få arbeta med det man verkligen brinner för och uppskatta sin arbetsplats. Att se fram emot och tycka det är kul att gå till jobbet, även om det är en kall, regnig dag i februari. Idag ger vi er lite tips för att nå dessa mål och drömmar.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
20 Feb 2018

Mål och drömmar börjar tidigt hos det flesta. Redan innan vi egentligen vet vad vi vill med livet så vill vi ha det så bra och roligt som möjligt. Att bli en egenföretagare och entreprenör kostar mycket. Inte alltid i pengar men däremot i hårt arbete och tid. Bakom varje entreprenör finns en lång historia av hårt arbete, långa dagar och rätt prioriteringar.

För att nå ett mål måste man kämpa, det är sedan innan känt. Men vad skulle en entreprenör ge för tips till oss som har dessa drömmar? Jo… kanske några av dessa som vi idag samlat ihop. Läs, ta åt er och glöm aldrig bort att fortsätta kämpa och drömma.

1. Lär dig av andra

Många har någon gång arbetat för någon annan, vilket kan vara till en väldigt stor fördel! Genom att se hur andra arbetar, misslyckas och lyckas lär du dig förstå att allt inte alltid går som man hade tänkt sig. Men! Efter regn kommer solsken, sägs det ju.

2. Gör det inte för pengarna

Pengar ska inte vara drivkraften utan det ska snarare vara att få jobba med det du brinner för. Räkna inte med att bli rik och speciellt inte till en början. Det kan till och med vara så att du till en början får leva på snabbmakaroner och tomatsås, för det kan dröja innan du får utdelning för ditt jobb.

3. Passionen måste finnas

Entreprenörer är ofta arbetsnarkomaner. De lever inte för helg och ledighet utan för att få göra det som de älskar. Det positiva med att vara anställd av dig själv är att du får styra över din egen tid, men då gäller det att du avsätter tillräckligt med tid för ditt arbete. Tänk på att det kan vara slitigt när man precis startat ett företag och vill att det ska bli en rivstart, så det gäller att du verkligen har passionen och viljan.

4. Tänk affärer och skapa rutiner

Skjut inte upp beslut eller arbete. Din “entreprenörhjärna” måste vara igång. Även om du bestämt dig för lite ledighet, ha alltid på dig dina affärsglasögon och se möjligheter till att utveckla ditt företag i allt du gör. Även om du får jobba hårt är rutiner viktigt. Skapa dina egna rutiner och håll dig till dem.

5. Tänk på din attityd och hur du porträtterar dig själv

Du är som ett vandrande varumärke. Människor kommer att döma ditt företag efter hur du är som person. Vill du ha att folk ska ha en positiv syn på ditt företag så gäller det att visa din bästa sida utåt för alla att se.

6. Marknadsför dig själv och få folk att prata om ditt företag

Du som är grundaren till ditt egna företag måste ofta starta marknadsföringen på egen hand. Det är en konst och kan vara svårt men kom ihåg att alltid ha fokus på kunden. Det gäller att öka medvetenheten kring ditt företag.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom entreprenörskap och ledarskap?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla