Karriär > startups och entreprenörer

Michaela Berglund om vikten av nätverket Feminvest

.
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
6 Maj 2019

Vart tredje bolag grundas av kvinnor. Visste du att dessa tjejer startar enskilda bolag i högre utsträckning medan killar startar aktiebolag? Entreprenörsskap är något som vi uppmuntrar till goda förebilder hjälper på vägen.

Feminvest har som ambition att inspirera och utbilda kvinnor till att våga äga mera, både som investerare och som entreprenörer. Nätverket har idag cirka 20 000 kvinnor i alla åldrar med den gemensamma nämnaren att man vill se sitt kapital/ägande växa på olika sätt.

Michaela Berglund driver idag Feminvest och är även CMO på FundedByMe.

— Vi har växt snabbt och organiskt, det visar hur stort behovet är av ett forum för tjejer där fokus ligger på investeringar, entreprenörskap och ägande. Jag får ofta höra att tjejer inte tar risker i samma utsträckning som män. Det är därför viktigt med förebilder som delar med sig av sina erfarenheter, både i ett tidigt stadium men även när de blivit mer framgångsrika.

Jag tror på att göra kunskap lättillgängligt och att det kan bidra till att fler inte upplever den “risken”, viktigt är också att hitta forum för att prata med andra som har samma intresse.

Min ambition med Feminvest har som målsättning att se till att fler än någonsin vågar investera, vet hur de ska investera och varför de investerar som de gör.

Under det kommande året kommer vi att erbjuda nätverkstillfällen och utbildningsmöjligheter både digitalt och lokalt för alla de kvinnor som vill lära sig mer om aktier, fonder, pension, valuta, alternativa investeringar, råvaror, entreprenörsskap och ledarskap. För vi tror att ägande är ett ekosystem där allt ägande hänger ihop.

Tillsammans tror jag att vi kan påverka inte bara vår egen finansiella situation utan även hjälpa varandra att uppnå ytterligare mål där ett större kvinnligt ägande och därmed inflytande är utgångspunkten.

Det är bara cirka en procent av allt riskkapital i Sverige som går till kvinnliga entreprenörer. De som därefter investerar i dessa kvinnliga entreprenörer är i stor utsträckning män.

Av den anledningen är det otroligt viktigt att Feminvest finns, förklarar Michaela. Man lanserar nu även ett kvinnligt ängelnätverk där ambitionen är att säkerställa att fler kvinnor bli delägare i bolag.

På Feminvest kan du både läsa artiklar om att investera, låta dig inspireras av kvinnliga entreprenörer och affärsänglar och lyssna på Feminvest egna podd. Missa inte att signa upp dig på tio dagar gratis crash course i aktiekunskap!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla