Nöje > livsstil

5 tips som hjälper dig att stanna frisk i vinter!

Vad är dina bästa tips?
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
24 Okt 2018

Sjukdomstiderna är här hur tråkigt det än är. Feber, förkylning, halsfluss, influensa - listan kan göras lång. Det finns ännu inte något “botemedel” mot dessa sjukdomar, även om de varit drömmen för många. Det vi kan göra är att förebygga och förbereda oss. Genom att tvätta händerna, boosta immunförsvaret och stanna hemma om vi känner oss dåliga! Idag ger vi er lite tips på hur ni kan förbereda er inför vinterhalvårets sjukdomar.

Tvätta händerna och sluta pilla

Att tvätta händerna är något av det allra viktigaste du kan göra för att förhindra sjukdomar. Försök göra det till en vana att tvätta händerna när du kommer hem, efter toalettbesök, innan du lagar mat och innan du äter.

Det är också viktigt att tänka på att inte pilla sig i ögonen eller andra delar av ansiktet med smutsiga händer. Många sjukdomar sprids via slemhinnorna.

Om du har familj, se till att alla har var sin handduk. Eller använd engångshanddukar när folk runt omkring er börjar bli sjuka.

wash-hands

Sov ordentligt

Sömn och vila hjälpa till att förebygga förkylningar. Känner du dig lite krasslig är det viktigt att vila, sova och undvika stress. Då får kroppen de bästa möjliga förutsättningarna för att bygga upp ett bra immunförsvar och bekämpa infektioner.

sov-ordentligt

Ät antioxidanter

Antioxidanter som grönt te, frukt och grönsaker är alltid en bra idé. Det är också en bra ide att lägga till lite D-vitaminer i kosten. D- vitamin får vi oftast i oss när huden utsätts för solljus men under vinterhalvåret kan de vara lite svårare. Så att tillsätta lite D-vitamin skadar inte.

antioxidanter-sjukdomstider

Klä dig varmt

Inte nog med att du kan bli sjuk av kylan så finns det inget värre än att frysa. Känslan av ömhet i kroppen när fingrar och tår blir till istappar är inget att leka med.

varma-ytterplagg

Träning är bättre än vad du kanske tror

Att regelbundet träna stärker immunförsvaret är ingen nyhet. Träning på en hälsosam nivå är bra för dig både psykiskt och fysiskt men skapar också ett skydd mot sjukdomar.

push-tire-workout
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla