cady
Nöje > intervjuer

Alexander Pärleros - Jag ser mig fortfarande som en vinnare!

Missa inte Framgångspodden

Missa inte intervjun med Sveriges Superman eller Alexander Pärleros som han egentligen heter. Alexander är en av Sveriges största Supertalanger. Föreläsaren och entreprenören med hjärtat på rätt ställe.

Av: Jennifer Agerberg
Lästid: 5 minuter
27 Jul 2018

Alexander började sin karriär som Röjdykare och vid 20 års ålder började han sälja radioreklam. Redan som 22-åring tjänade Alexander runt 200 000 kr per månad. Som entreprenör har han sålt flera bolag varav ett till Sveriges största mediakoncern Schibsted. Utöver detta har han också hunnit ta det svenska Hamburgerrekordet på Vegabaren i Haninge där han åt 8 st 200gram hamburgare, en liter cola, en halv liter gräddglass, en stor pommes samt en tårtbit. Han är svensk mästare i shootfighting. Vann Brons i MMA VM, samt att  han också är en av grundarna till Pensionera som jämför pensioner på nätet. En riktig superman alltså!

Hur skulle du själv beskriva dig med tre ord?

- Jag skulle säga driven, street smart och en bra lyssnare.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

- Mina morgnar är ganska lika, jag vaknar vid 06:30 och börjar dagen med att träna. Det brukar bli allt ifrån yoga, boxning eller en löparrunda. Efter träningen kan dagen variera ganska mycket. Ibland har jag någon poddintervju att spela in. Just nu skriver jag mycket eftersom jag planerar att släppa en egen bok. Men annars sitter jag mycket i möten och jobbar med mina bolag. Jag brukar avsluta dagen och somnar vid 22;30.

Första gången jag såg ditt namn var på en silvertallrik på Vegabaren. Där du slagit matrekord. Snabbmatskedjan i Haninge där vi ofta tillbringade kvällarna efter en utekväll. Jag vet inte hur många gånger jag har hört kompisarna skoja om att slå ditt rekord. Men de klarade inte ens av att äta upp sin meny och en glass. Hur kom det sig att egentligen att du valde att tävla?

– Jag har alltid velat slå de rekordet! och en dag bestämde jag mig bara för att ta tag i det. Vilket jag också lyckades med.

Nu är tyvärr rekordet taget, men har du funderat på att göra revansch? (fast på ett veganskt sätt) ?

– Jag har faktiskt inte lagt ner någon tanke på det. Jag har en gång tagit rekordet och ser mig fortfarande som vinnare!

Att du var framgångsrik vid tidig ålder är redan känt, men hur var du i skolan och på gymnasiet? Vilken linje gick du och vad tyckte du om skolan?

– I skolan gick jag linjen samhälle med inriktning idrott på Walthers gymnasium. Jag skulle vilja säga att jag var medel som person i skolan. Jag hade VG i det flesta ämnena, jag skötte skolan och slogs inte. Men visst gjorde man lite hyss. Jag blev vän med en IT-kille som lärde mig att hacka lärarnas datorer. Så det har väl hänt att jag snott något prov för att slippa plugga.

Jag gillade skolan men är nog inte den bästa att intervjua angående detta ämne. Skolan har aldrig gjort något för mig när det kommer till min framgång.

Idag är du en utav Sveriges supertalanger, vilket du också fått pris för nu i år. Hur har din väg varit till den person du är idag? Vad har varit viktigt?

– Drivenheten! Jag har inte haft en lätt uppväxt. Vi var ingen rik familj med pengar i överflöd vilket gjorde att jag började jobbat tidigt. Redan vid 14 års ålder började jag jobba på McDonalds. De blev jobb varje helg för att kunna spara pengar. Jag har alltid varit en vinnarskalle! För mig är det viktigt att lyckas med det jag gör! Lyckas jag inte första gången kämpar jag tills jag lyckas med det jag har bestämt mig för.

Just nu är mina bolag i ett skede där de behöver duktiga människor. För att växa måste jag få hjälp, vilket är mitt fokus nu. Jag har en stark hunger om att komma längre.

Vad har varit din motivation?

- Att hjälpa andra människor har alltid motiverat mig!

Göra världen lite bättre än den var när jag kom.

Att släppa min bok nästa år och utveckla mina bolag och min podd känner jag starkt för just nu, allt ska bli större.

Se att andra människor lyckas. Att kunna få andra människor förändra sina liv till de bättre.

Men om du ska vara lite självisk, vad är ditt egna mål med allt jobb du gör?

– Att jag själv ska ha en skön vardag. Jag vill känna mig harmonisk. Köpa ett hus utomlands där jag kan bo halva tiden av året. Börja arbetet vid 12-tiden och innan de hinna träna eller yoga. Jag skulle vilja jobba 3 timmar om dagen.

Vad är ditt bästa tips för att lyckas?

– Göra det man gillar och har passion för, tycker man de är kul kan man göra stordåd.

Framgång är något vi verkligen kan säga att du har, men vad är framgång för dig?

– Min åsikt är att framgång har de personer som gör skillnad och världen lite bättre. De människor som kan anamma ordspråket: Meningen med livet är att hitta sin gåva och sen ge bort den. Det är för mig personer som kan inspirera och sprida kunskap.

Vad tror du är den största fördomen folk har om dig och varför?

– Jag tror den största fördomen folk har är att jag har fått allt serverat. Bara för att jag ser ut och pratar på ett sätt som visar att jag bor på Östermalm tror många jag är uppväxt där. Men det jag vill säga till dessa personer är att de bara skulle veta min bakgrund. Oftast blir de personer som har fördomar de största fansen.

Hur ser du på framtiden - Vad är din största dröm just nu?

– Att få en harmonisk vardag och öka mina verksamheter. Jag anser att drömmen bara har funktion om du gör något av den. Den behöver en handlingsplan. En dröm måste ha mål.

Du är en person många ser upp till! Har du något allmänhet du skulle välja säga till våra läsare eller ungdomar överlag?

– Man ska ha så stora mål så folk skrattar åt en. Våga tänka annorlunda. Du måste välja din dröm, oavsett vad andra tycker och tänker.

Med ett grymt tips avslutar vi intervjun. Jag vill tacka dig Alexander för att du ställde upp och önska dig ett stort lycka till med din bok och dina framtida planer!

Mer av Alexander hittar ni HÄR!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla