Nöje > musik

André Zuniga - Idolfavoriten är tillbaka!

André Zuniga
Av: Tina Gardsten
Lästid: 4 minuter
22 Apr 2020

”Alltså folk får verkligen åldersnoja och tycker att 26 år – då måste man snabba på här i livet, men vad fan det är ju ingenting”

Året var 2011 och killen som nervöst traskade in till Idoljuryn hette André Zuniga. Med sin gitarr, sin röst och en charm som få, fick han både juryn och oss övriga att falla rakt pladask. Nu har det gått nästan tio år sedan denna Idol-audition och idag lever André på sin musik både som producent, låtskrivare och jobbar dessutom på sin karriär som artist.

Det har också gått cirka tre år sedan vi sist intervjuade André här i Piraja. Vi har bestämt tid på telefon för vår intervju och det är inte vilken dag som helst – det är Andrés födelsedag.

André Zuniga spelar gitarr

Hur är läget med dig en dag som denna – stort grattis! —Åhå, tack, tack så mycket! Det känns fantastiskt, jag fyller ju 26 år. Alltså folk får verkligen åldersnoja och tycker att 26 år – då måste man snabba på här i livet, men vad fan det är ju ingenting. Jag längtar till jag fyller 30, skrattar André.

Och skrattar gör han ofta och utstrålar otroligt mycket energi och positivitet.

— Hur gick det efter Idol egentligen, du var en av de som var riktigt lovande och slutade till sist på en sjätteplats?
— Jag var rätt splittrad och dessutom väldigt ung, bara 16 år när jag var med. Tyvärr blev jag lurad längs vägen flera gånger - blev lovad väldigt mycket och var med där saker inte höll på grund av ett bristande management. Men det ledde i och för sig till erfarenheter som gav mig insikt till vilken väg jag ska gå.

Jag tackade nej till saker som Let´s dance och även Melodifestivalen, för jag inte riktigt visste vilket ben jag skulle stå på.

Och idag då – skulle det kunna bli någon Mello?
— Ja men absolut, och det har varit på tapeten några gånger men det måste vara dels rätt låt för mig och även de som är inblandade i så fall.

Och berätta, vad har hänt sedan senaste intervjun för tre år sedan?
— Jag har skrivit mycket låtar, och nu senaste tiden helt haft fokus som låtskrivare och producent och så jobbar jag med att successivt jobba upp min karriär som artist.

Du släppte nyss en singel ”Som om vi aldrig ses igen”. Om du skulle beskriva den lite kort, vad skulle du säga då?
—Den är helt egenproducerad, texten har Rasmus Gozzi gjort, vi jobbar extremt tight ihop och känt varandra sedan sexårs. Ja, det handlar om någon man varit kär i tidigare och som det till slut ändå inte funkat med. Och vi har tagit på det där ögonblicket när man ses igen och bara vill uppleva det där magiska ögonblicket ihop, under en och samma kväll.

Vilket gymnasieprogram gick du?
— Hotell och restaurang, estetisk linje på Ekeby gymnasiet i Uppsala. Jag sökte först till Musikskolan i Stockholm men kom inte in då tyvärr.

Och vad hade du gjort om inte musiken varit?
— Då hade jag nog sysslat med mat, jag är ju sjukt matintresserad och älskar att hålla på vid spisen när jag har tid. Så ja, det hade nog blivit kockgrejen fast i en frilansande variant – jag kan ju inte vara någonstans där det är statiskt och monotont – måste göra min egen grej.

André skrattar och berättar om sin köttfärssås som han låter stå och puttra i minst fem timmar

Vilken låt lyssnar du extra mycket på just nu?
— ”Smartare” - med Estraden och Molly Sandén går mycket i lurarna Och Bob Marley - alltid

Och vad händer nu framåt – närmaste tiden?
—Jag kommer med en ny singel igen här i vår, sommaren är ännu lite oklar. Men jag ser grymt mycket fram emot året och bara fortsätta köra hårt med musiken

Vad ska du göra idag på din födelsedag?
— Ha kul, äta gott och vara med min familj.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla