Nöje > piraja testar

Glasstest 2019 med SIA, GB och Triumf!

.
Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
5 Apr 2019

Glass i stora lass är knappast en överdrift efter Pirajas stora glasstest 2019. Vi har smakat glassnyheterna från GB Glace, SIA och Triumf och hittat våra glassfavoriter. Nu till frågan, vilken blir din?

skam-gif

Choklad-chock

Är du svag för chokladglass kommer sommarens utbud av glassnyheter utmana dig. Hitta din favorit bland Ben & Jerry, SIA glass, Magnum och Triumf glass!

Chocolate Fudge Brownie - vegansk

Den är lilla veganska miniversion av B&J är smart förpackad med en sked innanför locket. Så klart smakar glassen lite annorlunda än glass gjord på mjölk, men det är tveklöst en av de godare veganska glassarna i sortimentet hittills. Oatly, var god ta baksätet.

B&J Slices on the dough

Gillar du annorlunda och tycker att det är ute med pinnglass? Välkommen till Slices on the Dough, en smidig glass med goda bitar av Ben & Jerry’s signum , cookie dough och klassisk chokladglass..

ben and jerry glassnyhet 2019 slices on the dough

Magnum Brownie

B&J får sällskap av Magnums nya nyhet. Skillnaden är att Magnums brownie har ett tjockt täcke av browniechoklad som botten. Alla testdeltagare höll med om att den var alldeles för hård att bita sig igenom och är ingen rekommendation till personer med ilningar. God vaniljgglass med smak av kolasås dock!

Magnum White Chocolate & Cookies

Vit choklad med knapriga chokladbitar från Magnum. Vad kan gå fel? Inget! Testpanelens absoluta favorit i kategorin choklad om du håller med mottot “more is more”.

magnum white chocolate

Triumf Farbror Arnes Vit Choklad

Det började märkligt, en glass täckt med vit choklad i kombination med mango och passionsfrukt? Men grundaren till Triumf glass, hans glassmajestät Farbror Arne förvånade oss och istället för en sötma-chock balanseras den vita chokladen snyggt tack vare täcket av passionsfrukt.

triumf farbror arnes vit choklad

Kinder Bueno Ice Cream

Kinders nya glassnyhet börjar med ett lager hasselnötschoklad som rentav smälter i munnen. Resten av struten är en mild hasselnötschoklad. Precis lagom.

kinder bueno glass

Choko Nut

En glass man tuggar i sig utan att se tillbaka och ångra sitt val. Choko Nut är en klassisk glass av mjölkchoklad och hasselnötter. Ett säkert val i glassfrysen.

choko not triumf glass

SIA Chokladgräddglass med chokladtryffelsås

Är du en sån där som hellre äter åttioprocentig mörk choklad en fredagkväll är detta glassen för dig! Denna kommande SIA-favoriten med chokladtryffelsås är mer av en dessert än en blaskig glass på playan.

SIA Sandwich med smak av kola (laktosfri)

En uppgraderas Sandwich, en klassiker. Nästa år kanske de gör lakrits? Mums isåfall!

sia kola sandwich glass

SIA Morotskaka

Det är en god glass. Men morotskaka? Nja, hade glassen för den delen inte varit ljust orange och innehållit bitar av morot hade jag varit tvärsäker över att det varit pepparkaka.

SIA Saltlakrits

För alla lakritsälskare som önskar att lakritspucken innehöll ännu mer lakrits! En helt fantastiskt lakritsglass, hälsar en av testdeltagarna. Här har SIA glass lyckats med något få kommer att kunna slå.

sia saltlakrits glass

Unicorn - gräddglass med blåbär/hallonsmak och hallonrippel

Glassen är god med en smak av hallon och blåbär, men förstörs tyvärr av godiskulorna som har en alldeles för “artificiell” söt smak.

sia unicorn glasstest

Isglass

Blir sommaren 2019 lika het och härlig som ifjol får isglassen stå för törstsläckandet. Klassikern Piggelin får sällskap av Solero och Triumfs Hux Flux!

Solero Organic Juicy Lemon

Vi får hoppas på en varm sommar för Soleros nya glass är definitivt en törstsläckare. Glassen smakar inte articifiellt som det så ofta lutar mot, utan har en äkta smak av citron. Inuti isglassen möts du av en uppfriskande citronfyllning.

Hux Flux

Är du en riktigt isglass-fantast blir du inte besviken på Hux Flux. Förutom en aning för kort pinne för att kunna hålla denna enorma isglass ger vi den bara gott betyg, med en god men inte för stark smak av frukterna apelsin, ananas och mango.

hux flux triumf glass

Fortfarande osäker på vilken av alla glassnyheter som du ska testa först? Gör Pirajas glasstest!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla