Nöje > musik

Olivia Creutzer i duett med Simon Erics

Foto: Magnus Norlén
Av: Christian Ledel
Lästid: 6 minuter
31 Jul 2020

För ett år sedan var Olivia Creutzer nästan helt okänd och nu spelas hon tillsammans med stora artister som Justin Bieber, Ariana Grande, Ed Sheeran, Katy Perry och James Blunt på radiostationer i hela världen.

– Det är en otrolig känsla att få höra sin egen låt i en lista med stora världsstjärnor, säger Olivia.

I april förra året släppte Olivia Creutzer sin debutsingel FOR U, som nu har över 830 000 streams på Spotify. I vintras kom uppföljaren ON MY MIND, som passerade en halv miljon streams förra veckan och har m.a.o. spelats över 12 500 gånger på radio runt om i världen.

Att säga att det händer mycket Olivias liv just nu är ingen överdrift. Nya singeln TALK ABOUT IT släpptes 19 juni. Dessutom har hon nya musiksamarbeten, studioarbeten, en inbjudan till Los Angeles och flera låtar på gång. Den 27 maj fyllde hon arton år, så körkortet har fått mycket fokus under våren.

– Jag hade en fantastisk artonårsdag och det är kul att äntligen få bli vuxen. Förra veckan klarade jag skrivningen och jag kör upp om typ en vecka. Jag brukar inte säga exakt när, så jag inte blir nervös, men jag hoppas att det ska gå bra, berättar hon.

Olivia berättar att TALK ABOUT IT är en duett med henne och Simon Erics. Han skrev låten, hon provsjöng den och båda kände att det var helt rätt. De gjorde sedan klart text och musik tillsammans.

– Det är en relationslåt, som handlar om man ska ta sista chansen i förhållandet eller lämna varandra för alltid. Den är sorglig på sitt vis; den handlar om en relationen som inte fungerar, men de funderar på om det är värt att försöka igen.

Simon Erics signade sin första deal med Warner 2015 och släppte låten WAITING FOR THE SUN, som idag har närmare åtta miljoner streams på Spotify. Låten blev en riktig sommarfavorit på RIX FM och Simon var också den enda artist som hängde med på alla spelningarna under radiokanalens festivalturné.

– Jag kom i kontakt med Olivia genom en gemensam vän som jag har jobbat med ett tag. Hon är en glad, framåt tjej som är taggad på musiken och tycker det är roligt att vara i studion. Det var kul att göra en låt med henne. Bra energi, säger Simon.

Simon har tidigare arbetat med artister som Victor Crone, Linus Svenning, Andreas Weise och Oscar Zia. Idag står han inför ett stort samarbete med Vize, som är Europas största DJ-grupp, och på midsommarafton släppte han solosingeln MAKE IT BETTER.

– Det är en låt som jag skrev för drygt sju år sedan. Den har legat på hyllan och jag har väntat på rätt tillfälle. Det är en riktigt stark låt och den är producerad av Dino Medanhodzic, som bland annat gör Dotters grejer, säger han.

Olivia uppskattade också samarbetet med duetten.
– Det var jättekul att jobba med Simon. Han är en ny vän, han är grym! Simon förstår verkligen vilken musik jag vill göra och vart jag vill med min karriär. Vi klaffade verkligen och jag hoppas absolut att vi kommer att samarbeta mer i framtiden, säger Olivia.

Sedan blir hon tyst, som om hon funderar på vad hon ska säga.
– Ja, vi har faktiskt redan börjat jobba på några nya låtar tillsammans, säger hon sedan. TALK ABOUT IT släpptes under fredagen den 19 juni och finns att lyssna på hos Spotify.

– Det var jättekul att göra en duett och jag gillar att det var en lugn låt. Jag började min sångkarriär med att sjunga i kyrkan och det var ganska lugna låtar och psalmer. Jag känner mig bekväm i det där lugna. Det var trevligt och jag ser fram emot att få göra det igen.

Olivia har framförallt slagit hårt internationellt, med sin största fanbase i USA, Frankrike och Nederländerna. Nu vill hon satsa på att nå ut mer i Sverige och bli ett namn även här.

– Jag är absolut ingen kändis, men jag känner att fler börjar känna igen min musik. Ibland kommer jag till en fest där de spelar min musik, utan att de känner mig. Det är helt fantastiskt. Då blir jag så klart glad, säger Olivia.

ON MY MIND har legat på DRT Global Top Independent’s veckolista i hela tio veckor. DRT baseras på de mest spelade artisterna i olika kategorier, från över 5 000 radiokanaler. ON MY MIND har haft över 33 miljoner lyssnare och bara i USA har över 30 radiostationer spelat Olivias låtar.

Vårens stora samtalsämne har varit coronapandemin och många har fått ställa om sitt sätt att jobba. Det gäller även musikbranschen. Olivia berättar att många studios varit stängda under våren eller att de i varje fall inte släpper in några som inte tillhör den närmaste kretsen.

– Jag har en liten studio hemma, där jag kan spela in lite enklare stycken. Sedan har vi sessions på datorn, så vi jobbar både online med musik och kommunicerar med videosamtal. Sedan har det varit mycket med körkortet under våren och att fylla år. Det är så mycket man vill hinna med, säger Olivia.

Hon berättar att hon har försökt att spendera så mycket tid som möjligt med familjen under våren. Pappa Kent är hennes största fan och håller koll på alla listor, radiokanaler och streams. Mamma Frida är också en viktig supporter i Olivias musikkarriär.

En annan viktig person i familjen är hunden Bosse, en cavalier king charles spaniel.
– Han är ungefär tre år gammal och jag åkte tåg ner till Skåne och köpte honom som min egna hund. Jag har haft honom som min lilla bebis sedan han var valp och han sover hos mig i sängen. Bosse har karaktär och är rolig, jag älskar honom verkligen, säger Olivia.

Till alla ungdomar som vill slå igenom som artist har hon en sak att säga:
– Du kommer att nå ditt mål en dag. Redan som liten hade jag målet att jobba med musik, men det var många vuxna som sade att artist inte var ett riktigt jobb. Lyssna inte på sånt. Fortsätt drömma om musiken!

Olivia har precis blivit inbjuden till ett musiksamarbete i Los Angeles.
– Ja, det är jättespännande, men vi får se vad som händer längre fram. Jag kan inte säga så mycket förrän allt är klart och man kan resa utomlands igen.

Vill du läsa mer om Olivia kan du kolla in vår förra intervju med henne HÄR!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla