Nöje > piraja testar och tipsar

Vårens bästa serietips från HBO

Killing Eve har fått hela 8.4 på imdb

Ta en paus i plugget och nörda ner dig i en, eller flera, av vårens bästa serier från HBO Nordic. Läs vår topp 8 serietips med både sprillans nya serier och nya säsonger.

Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
14 Maj 2018

9 serier och filmer att pausa plugget med

Är du en serienörd eller är du helt enkelt trött på att jaga bra serier? Våren 2018 ser lovande ut med nya säsonger av bland annat Westworld och hyllade nyheter som Killing Eve. Ta del av våra bästa serietips på HBO Nordic, luta dig bak och zoona ut!

1. Killing Eve

Den här serien är baserad på Luke Jennings noveller och handlar om två kvinnor. Eve är en uttråkad, snabbtänkt, lågavlönad MI5-agent vars skrivbordsjobb knappast lever upp till hennes föreställningar om livet som spion. Villanelle är en livlig, skicklig mördare som älskar lyxen som hennes jobb ger henne. Dessa två mycket intelligenta kvinnor, lika besatta vid varandra, möts i en katt- och råttalek utan motstycke.

2. Fahrenheit 451

Med Michael B. Jordan och Michael Shannon, baserad på boken av ray Bradbury. Fahrenheit 451, en film från HBO, är baserad på Ray Bradburys klassiska bok med samma namn och skildrar en framtid där media är en drog, historien har skrivits så om och så kallade brandmän bränner böcker. Michael B. Jordan (HBO:s The Wire, Black Panther) spelar Montag, en ung brandman som överger sin värld och slåss för att återfå sin mänsklighet, samtidigt som han kämpar mot sin mentor, brandkapten Beatty, (Michael shannon, HBO:s Boardwalk Empire, The Shape Of Water.) Sofie Burella (Start trek:Beyond)spelar Clarisse, en informatör som hamnar i skottlinjen mellan Montag och Beatty.

3. Bosch Säsong 4

När advokaten i ett rättsmål mot Los Angeles-polisen blir mördad får Bosch i uppdrag att leda utredningen och lösa fallet innan staden exploderar i upplopp. Han måste nu följa upp varje ledtråd även om det innebär att det leder tillbaka till hans egen avdelning. Ett flertal mord tycks ha samband vilket tvingar Bosch till att gräva i sitt förflutna, efter en rättvisa han länge hållits utanför.

4. Westworld Säsong 2

Den andra säsongen i tio avsnitt av Jonathan Nolans och Lisa Jous storslagna Westworld är snart här. I återvändande roller ser vi Evan Rachen Wood (Dolores), Thandie Newton (Maeve), Jeffrey Wright (Bernard), Ed Harris (the Man in Black), Ingrid Bolsö Berdal (Armistice) och många fler. Nya roller för säsongen är Gustaf Skarsgård, Fares Fares och Katja Herbers.

5. The Handmaid’s Tale Säsong 2

Hyllade och prisade The Handmaid’s Tale är tillbaka med 13 nya avsnitt, varav de första två får premiär den 26 april och nya avsnitt följer varje torsdag. Nya säsongen tar avstamp från Junes/Offreds graviditetet och hennes kamp för att frigöra sitt framtida barn från Gileads fasor.

6. Freakish Säsong 1-2

En explosion i en kemisk fabrik släpper lös livsfarliga mutanter och en grupp skolungdomar tvingas samarbeta för att överleva. Samtidigt som de kämpar från att ta sig in måste de hantera sina personliga utmaningar, bland annat en hemlig graviditet, en djup förälskelse och den hemska sanningen bakom explosionen.

7. Guidance

Sanningen bakom en rad skandalösa foton på skolans populäraste tjej avslöjas genom studievägledaren Annas veckomöten. Hur mycket hon än vill måste hon nu försöka sätta sin egen osäkerhet åt sidan och hitta ett bra sätt att lära känna sina elever - ingen av dem är vad de utger sig för att vara.

8. You’ve Been Tagged

Flera våldsamma filmklipp från en okänd avsändare som kallar sig ”Monkeyman” skickas till Hailey, Rowan och Elisia, tre gymnasietjejer som har ett oförklarligt sammanlänkat förflutet. Serien är en nutida thriller som handlar om de risker sociala medier kan föra med sig i en värld av anonymitet.

9. The Tale

the tale

Filmen The Tale är en självbiografisk dramafilm som speglar producentens Jennifer Fox uppväxt som präglades av frekventa besök på en hästgård. Där kunde hon inte bara känna sig synlig, till skillnad från hemma. När hennes mamma hittar en uppsats från när Jennifer var 13 år börjar Jennifer själv tvivla på om de minnena hon hade från hästgården var äkta, eller ens lagliga. Hyllade Laura Dern som senast sågs i HBO’s prisbelönta Big Little Lies spelar vuxna Jennifer.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom foto, film eller tryck?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla