cady
Sponsrad

Drömmer du om Italien? Lär känna landets kultur genom studier!

.
Av: Blueberry College & Universitet
Lästid: 5 minuter
4 Nov 2018

Om vi säger alper, vingårdar, gondoler, pizza, pasta, fotboll och Colosseum. Vad tänker du på då? Våra tankar går i alla fall till Italien! För vad representerar inte Italien mer än just det!

Olivolja, parmesan, pasta, mozzarella, salami, espresso och pizza

studera-italien-mat

Ja, det Italienska köket innehåller alla de där sakerna vi unnar oss på speciella dagar men som också har en självklar plats i vår vardag. För vad vore en vanlig tisdagsmiddag med spagetti och köttfärssås utan parmesan? Ett brott kan jag säga dig! Eller tänk dig alla de dagar när vi inte orkar laga mat och beställer en pizza. Eller frukostmackan med salami på! Inspirationen från det Italienska köket finns överallt i våra kök så tänk dig att bo i detta fantastiska land och kunna äta all denna mat jämt. Du kommer kunna leva ett liv i mathimlen!

En internationellt erkänd konst- och designskola

painting-lorenzo

Lorenzo de’ Medici har tagit emot designstudenter de senaste 30 åren och erbjuder utbildningar inom Fashion, Jewellery, Fine Arts, Creative Arts, Dance, Film, Photography och Sciences för att nämna några. Totalt har LdM närmare 40 olika institutioner och över 500 kurser att välja mellan. Alla lärare som leder utbildningarna har själva varit eller är fortfarande aktiva praktiker inom sitt ämne. Det här är bara några av de anledningar till att Lorenzo de’ Medici är ett universitet som Blueberry varmt rekommenderar till designstudenter.

OBIETTIVI! OBIETTIVI! OBIETTIVI!

italian-fotboll

Calcio! Det Italienska ordet för fotboll. Om det Italienska köket är grunden till allt i Italien, är fotbollen det som gör så att jorden snurrar. Det finns mängder av fotbollslag AC Milan, Inter, Roma, Lazio, Juventus och Fiorentina är bara några av dem. I och med att Italienare är så galna i fotboll måste du ta dig tiden att gå på en match när du är där. Även om alla inte tycker om fotboll, så tänk dig känslan av 50 000 människor som står och hejar på samma sak. Man blir helt indragen i klacken och allt som händer och även de mest ointresserade blir definitivt medtagna i festen.

Non è necessario essere in grado di parlare italiano

cafe-italy

Trots att alla pratar italienska så är det många som kan engelska, så oroa dig inte. När du är i Italien kan du enkelt få det du behöver med hjälp av internationella handrörelser, gester och det engelska språket. På Lorenzo de’ Medici ges även alla kurser på engelska och du kan få hjälp av både lärare och andra studenter med att översätta om det skulle behövas. Under sina år som ett internationellt universitet har LdM insett hur bra det är för studenter att kunna språket i landet de studerar. Av den anledningen har de infört italienska på schemat för alla utbildningar. Är inte det helt perfekt? När du är klar har du fått en fantastisk utbildning inom design men du har också fått möjligheten att prata och lära dig mer om det italienska språket. Snacka om drömmen!

Rom, Roma, Rome, Rooma, Rim, Ryzm

roma-colosseum

Kärt barn har många namn och som en etablerad stad sedan 753 år f.Kr. har Rom definitivt ett flertal tilltalsnamn och än mer spännande historia. Istituto Lorenzo de’ Medici är en av de universitet som Blueberry erbjuder i Italien där du kan välja att studera i antingen Rom eller Florens. Två gamla städer som varit bebodda i hundratals år, många av de hus och byggnader som står idag är sådana som har stått sedan städerna byggdes.

Sova, äta, plugga och leva

BESKRIVANDE-NAMN

När du åker till en ny stad, oavsett om det är för studier, arbete eller resa så är boende antagligen något som du spenderar lång tid på att fundera över. Vad är det bästa alternativet? Hyra en lägenhet, boka ett hotellrum, köpa en villa, ta in på vandrarhem, hyra ett rum eller bo hos en kompis? Det finns oändligt med alternativ, det ena bättre än det andra, men det som är viktigast är att du är bekväm och trivs där du bor hela tiden som du ska bo där. För att hjälpa dig med just boende erbjuder LdM lägenheter och rum internationella studenter kan hyra. Du får då nära till campus och möjlighet att dela boende med andra studenter som också studerar på LdM, allt med hjälp från universitetet!

Sevärdheter och nya vänner

BESKRIVANDE-NAMN

I både Rom och Florens finns det mycket att se. Även om du inte har varit i Rom så känner du säkerligen till sevärdheterna. Florens har också fantastiska sevärdheter för dig att utforska. Blueberry rekommenderar Florens, då det är en pittoresk stad som inte alla har besökt tidigare och det ger dig en perfekt möjlighet att ta med dig dina nya vänner och utforska allting som staden har att erbjuda. Florens är även hem till Giardino Boboli, en av Italiens vackraste trädgårdar. Här finns massor av fontäner, statyer, grottor och en amfiteater.. Du kan också gå och titta på Davidstatyn som finns på Galleria dell’Accademia eller Palazzo Vecchio och Palazzo Pitti som var maktens centrum i Florens under renässansen. Greppa kameran, kartan och kompisarna så är det bara att köra!

Vill du veta mer om utlandsstudier på Lorenzo De Medici?

Eller har du generella funderingar kring utlandsstudier. Kontakta Blueberry för att få kostnadsfri hjälp och vägledning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla