cady
Studera > studieval

Forma framtiden – bli ämneslärare på Konstfack!

Konstfack - ämneslärarprogram
Av: Konstfack
Lästid: 2 minuter
15 Mar 2022

Sandrin Hanna går på Konstfacks ämneslärarprogram i bild och media. Vi träffade henne och ställde några frågor.

Varför sökte du till Konstfacks ämneslärarprogram?

Jag är intresserad av samhället, konst, kulturuttryck, media, animation och att undervisa. Jag vill ha ett yrke där jag kan få vara omkring kreativitet och skapande, där jag får vara nära barn och ungdomar och se kunskap och lärande växa fram. Ett yrke som inte är enformigt och så upprepande. Lektionsuppläggen ser olika med olika klasser, vilket är spännande, utmanande och intressant. 

Kvinna står bredvid en person i mask

Sandrin Hanna, student på Konstfacks ämneslärarprogram med inriktning mot gymnasiet.

Vad innehåller programmet?

Allt ifrån konst, kultur, idéhistoria till måleri, fotografi, grafik, skulptur, grafisk design, animation, tv-produktion, didaktik, forskning, metodik, material och tekniklära. Vi lär oss mycket om pedagogik och hur man kritiskt ska granska källor och företeelser.

Vad tycker du om skolan och utbildningen?

Jag gillar skolan och min utbildning, men ser också fram emot att bli klar om ett år så att jag kan få prova alla mina nya erfarenheter och insikter. 

Vad du har för planer efter att du går ut? Hur ser arbetsmarknaden ut?

Min plan är att få ett jobb på ett estetiskt program på ett gymnasium. Det finns också en stor arbetsmarknad för slöjdlärare och grundskolelärare inom bild. Jag ser verkligen fram emot att komma ut i arbetslivet och börja jobba på en skola!

Konstfacks ämneslärarprogram

Konstfack utbildar ämneslärare inom bild och slöjd, bild och design eller bild och media. Våra lärarutbildningar inriktar sig mot undervisning i årskurs 7-9 i grundskolan respektive i gymnasieskolan. Genom praktik och teori får du möjlighet att fördjupa dig i dina ämnen samt deras funktion i såväl skolans verksamhet som i samhället i övrigt.

Ansök senast 19 april till våra ämneslärarutbildningar.

Läs mer: https://www.konstfack.se/sv/Utbildning/Lararutbildning/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla