cady
Sponsrad

Kostrådgivaren Angelica Sjöstedt: "Mitt mål är att du når dina"

Svenska Näringsakademin
Av: Svenska Näringsakademin
Lästid: 3 minuter
28 Jun 2018

Vad har en elitidrottare och en kostrådgivare gemensamt? Jo, de vill nå samma mål.

Idag är hälsotrenden större än någonsin och vad vi stoppar i oss är frekvent omdebatterat.

Att läsa till kostrådgivare ger dig insikt i hur synergierna mellan kost och träning fungerar och under 100 lektionstimmar får du lära dig om allt från A-Ö gällande näringslära. Angelica Sjöstedt är en av många som valde att utbilda sig hos Svenska Näringsakademin.

Vem är du?

– Jag heter Angelica arbetar sedan många år som kostrådgivare och kock åt min sambo, proffsboxaren Erik Skoglund som under de senaste åren nått den absoluta världstoppen. Erik och jag står nu inför vår största utmaning hittills. Erik drabbades i december 2017 av en traumatisk hjärnblödning och är i full gång med att rehabilitera sig från detta. Det är en tuff utmaning som vi helst sluppit ta oss an, men vi är båda säkra på att allt går att lösa med rätt rehabilitering och kost.

Jag jobbar även som instruktör på Elixir Fitness i Nyköping och håller både gruppträningar och hjälper till med kostrådgivning, både teoretiskt och praktiskt.

angelica_sjöstedt_kostrådgivare_svenska_näringsakademien

Varför ville du bli kostrådgivare?

– Mitt intresse för mat har alltid varit stort, men mitt fokus på kost kopplat till prestation i olika former har växt lavinartat under de senaste åren. Detta då jag tydligt märkt hur viktig kosten är prestationsförmåga, så väl psykiskt som fysiskt. Dessutom har jag så tydligt märkt att kosten är mer central ju högre nivå man idrottar på.

Bli diplomerade kostrådgivare - på Fuerta Ventura!

“Mitt mål är att du når dina.”

Mitt intresse för kost kopplat till prestation fortsätter att växa och jag brinner verkligen för att hjälpa folk att optimera sin hälsa och prestation. Oavsett om de vill nå toppen inom en idrott, gå ned/upp i vikt eller bara leva ett hälsosammare liv och ha mer energi över i vardagen. Mitt motto som kostrådgivare är ”mitt mål är att du når dina”. Svenska Näringsakademin har verkligen hjälpt mig på vägen att bli en bra kostrådgivare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag har stor passion för att hjälpa människor. Att se människor utvecklas och bli ”sitt bästa jag”. Det är något jag verkligen brinner för och älskar att göra.

Varför valde du Svenska Näringsakademin?

–Jag valde att utbilda mig hos Svenska Näringsakademin för att jag blev otroligt inspirerad av David Ek när jag läste hans bok Magsmart. Jag har även lyssnat på Martin Brunnberg och Fredrik Paulún i olika podcasts och funnit dessa både inspirerande och givande. Därför var det ett självklart val att vända mig till Svenska Näringsakademin. Kursen levde upp till mina förväntningar och mer därtill. Jag blev inspirerad och glad och ser verkligen fram emot att jobba vidare med kostrådgivning.

Läs mer om utbildningen diplomerad kostrådgivare HÄR.

Lyssna på Svenska Näringsakademins podd med Fredrik Paulún och Martin Brunnberg.

paulun_podcast

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom kost- och näringslära?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla