Sponsrad

Sex städer att besöka under din studietid i Silicon Valley!

.
Av: Blueberry College & University
Lästid: 4 minuter
11 Feb 2019

Det finns mycket att se när man är ute och reser i världen, speciellt när man studerar och har en fast plats att röra sig från under en längre tid. Det finns ofta många intressanta platser att utforska runt omkring den staden du bor i. Här nedan har vi skrivit lite om vad det finns om man studerar i närheten av Silicon Valley och vad man bör se till att göra under sin studietid på Foothill College.

foothill-college

San Francisco

Tänk dig att bo endast 45 minuter med bil från San Francisco. Alla fantastiska saker du kan se och uppleva i staden som länge har legat i framkant för hela världens IT utveckling och stadens LGBTQ samhälle är ett av de största i världen. Här kan du besöka Fisherman’s Wharf, Alcatraz Island, The Golden Gate Bridge, Twin Peaks, Chinatown på Grant Avenue och The Japanese Tea Garden. Du kan enkelt och smidigt ta en Uber mellan alla ställen, då Uber först började köras i San Francisco så det finns bilar överallt.

san-fransisco

Silicon Valley

Silicon Valley är en inspirerande stad och hem till bland annat Google, Facebook och Apples huvudkontor. Mitt bland alla dessa IT-jättar och miljonhus ligger Foothill College på de gröna kullarna. Vad mer kan man göra i Silicon Valley då om man inte vill spendera sin tid på huvudkontor och campus? Jo du, det finns massa roliga saker man kan göra! Man kan ta en mörk och läskig tur genom Winchester Mystery House eller spendera en dag på California’s Great America theme park, här finns allt från magkittlande berg-och-dalbanor, vattenfyllda banor, live shower och restauranger.

Foothill College

Foothill College grundades 1957 och ligger i hjärtat av Silicon Valley, i området Los Altos Hills (The Heights Hills). Vad är det som gör Foothill College så speciellt om man bortser från läget då? Jo, det är nämligen så att på Foothill kan du studera en Associate’s Degree under 2 år för att sedan flytta till ett annat universitet och fortsätta din utbildning där. På så sätt kan du få ut en Bachelor’s Degree från något av de universitet som Foothill har transferavtal med, exempelvis UC Berkeley, UCLA eller Columbia University

Varför skulle du vilja göra det? För att det blir billigare för den totala utbildningen samt att det är enklare att komma in på ett college än på ett stort universitet. Du får även möjligheten att uppleva två stycken lärosäten i USA istället för ett.

universitet-california

Los Altos Hills

Här ligger alltså Foothill College, i ett område som erbjuder 300 soldagar per år och har en medeltemperatur på 21 grader året om. Hur fantastiskt låter inte det! Jag som tar mig runt i underställ och tjocka tröjor på gator och trottoarer som är täckta av snö, slask och is tycker att det låter som en dröm! Vet inte hur det är med dig men solsken kan få de flesta sura karameller på gott humör. Utöver värme och solsken har Los Altos Hills nära till härliga stränder vid Stilla havet och möjlighet till en aktiv fritid utomhus.

los-altos-hills

El Monte

Går du runt på Foothill College ser man fort att det är ett college som har lagt fokus på att ha en bra studiemiljö för sina studenter. I och med att colleget ligger så pass när Silicon Valley har dem, inte så förvånande kanske, väldigt bra utbildningar inom IT. De har även lagt tid på att se till så att det finns områden för studenterna att spendera sin tid när de inte pluggar. Du kan till exempel hitta Foothills egna pooler, gym och idrottshallar på campus som är tillgängligt för studenterna att använda.

el-monte

Cupertino

Foothill College har ett nära sammanband med sitt systercollege De Anza College. Sedan 1968 har båda collegen tillsammans hållit Celebrity Forum Speakers Series för att ge studenter en chans att få lyssna till fantastiska talare med enastående berättelser. Under åren har de varit en hel del välkända och igenkända namn som dykt upp på talarlistan. I år kommer talare som komikern John Cleese (Monty Python) och skådespelerskan Diane Keaton att stå på scen och prata med studenterna. Tidigare år har talare som tidigare Vice Presidenten i USA Joe Biden, TV programledaren Jay Leno och The Worlds Most Powerful Woman tidigare Prime Minister i Australien Julia Gillard prytt scenen.

Nu när du har lite blodad tand på Silicon Valley och Foothill College kan du läsa mer om colleget och ansöka här.

Har du några frågor som du vill ha svar på kontakta Blueberry.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla