Sponsrad

Vill du studera utomlands men är lite osäker? Lugn! Blueberry hjälper dig hela vägen!

Blueberry College & University
Av: Blueberry College & University
Lästid: 5 minuter
12 Mar 2019

Vill du studera utomlands men är osäker? Fortsätt läs här!

Nu är våren här på riktigt! Eller i alla fall den var här sen vände det och blev vinter igen. Det är mars, nu borde vårtecknen börja dyka upp runt oss tycker vi. Några från Blueberry såg faktiskt några snödroppar på vår lunch promenad här om dagen, när det var barmark och ingen snö. Dagarna är längre, solen skiner oftare och många håller hårt om halsduken för att överleva de kalla vindarna. Trots allt det är de många som känner av längtan till framtiden, sommaren och vad som sker till hösten.

Om man blickar framåt och tänker på hösten, vad har du planerat då? Vi på Blueberry College & University tycker att sommaren går så fort och att det är bäst att planera inför hösten i tid. Speciellt om du ska hinna ansöka till någon av våra utbildningar. Som alltid stöter vi på studenter som inte vet var de ska studera men vet att de vill ut i världen. Hur ska man bestämma sig då? Jo du, här kommer våra förslag på vad du kan kolla för att få en bättre grund när det kommer till att studera utomlands!

BESKRIVANDE-NAMN

Är det ett speciellt land du vill studera i eller en stad som du känner kallar på dig?

För oss är det just nu England som lockar mest! Ja vi vet, vi pratade just om att längtan efter våren är stor men det är något speciellt med England som gör att vi bara vet att det är dit vi vill. Diskussionerna på lunchen går ofta kring var vi skulle bo någonstans om vi inte stannar i Sverige, det är England som är populärt just nu. Har du något liknande? Är det en stad eller ett land som du skulle vilja utforska mer eller mest uppleva att bo i? Åk dit! Kolla vad det finns för alternativ i det landet och åk iväg en termin bara för att känna på det. Du kommer garanterat inte att ångra dig, vi lovar!

BESKRIVANDE-NAMN

Är det en speciell utbildning du vill ha?

Att åka iväg och studera utomlands bara för att göra det är en perfekt anledning att åka iväg. Men är det så att du vill studera något som du lika gärna skulle kunna studera utomlands en termin eller något år, varför inte göra det? Du får uppleva en annan kultur, en annan miljö, du får nya vänner, minnen för livet och du får kontakter utomlands som kan hjälpa dig med din framtid även i Sverige. Om du är lite osäker på vad du vill studera eller faktiskt inte bryr dig, studera en eller två terminer Study Abroad och välj fristående kurser bland alla möjliga ämnen. Då kan det vara bra att kolla efter ett universitet som har ett brett kursutbud.

BESKRIVANDE-NAMN

Spelar det dig någon roll hur du skulle kunna bo?

Vad finns det för boende kring universitetet? Erbjuder universitetet något studentboende för sina internationella studenter som du kan bo på? Är det en egen lägenhet, nära city center som lockar mest? Eller känner du mer för att dela ett hus med andra studenter nära till naturen och vattnet? De flesta städer och universitet har olika alternativ som du kan ta del av eller söka. Det bästa rådet är dock att inte bestämma eller skriva på något förräns du är på plats där du ska studera! Visst är det lite läskigt att åka hemifrån och utomlands utan att vet var du ska bo men boka något typ hotell eller hostel de första nätterna och kolla runt på boende, sen kan du bestämma dig i lugn och ro när du är på plats och kan se vad det är du skriver på för.

BESKRIVANDE-NAMN

Vill du ha möjlighet att träffa både nationella och internationella studenter?

Beroende på var du vill studera har de olika många internationella studenter. Generellt sätt har äldre universitet fler internationella studenter, för att de har haft lång tid på sig att växa och sprida sitt namn bland andra länder. Ett exempel är London South Bank University som grundades 1892, alltså typ 126 år sen! Idag har de 23 000 studenter som studerar på universitetet, 4000 av dem är internationella studenter som kommer från 130 olika länder. Här har du en ypperlig möjlighet att träffa andra studenter från olika delar av världen och också ta del av deras kultur när du studerar. Andra universitet är inte lika stora och har färre studenter om det istället lockar dig.

Vill du ha möjligheten att söka ett stipendium för att studera utomlands?

Vissa utbildningar är dyrare än andra, vissa universitet eller länder har generellt sätt högre kursavgifter än andra. Men vissa universitet har också möjligheten att erbjuda studenter stipendium som du kan ansöka. Det finns massa olika stipendium som erbjuds runt om i världen, som man kan söka utifrån olika krav och kriterier. Till exempel ett av våra favorituniversitet London South Bank University, erbjuder stipendium för internationella studenter och då få en lägre kostnad för utbildningen. Det finns självklart massa universitet som erbjuder stipendium. Här kan du läsa om de stipendium du som Blueberrystudent kan ta del av.

BESKRIVANDE-NAMN

Vad finns det att göra runt om i staden?

Vissa städer är helt galna i någon lokal sport, andra är helt inne i matlagning och restaurang kulturen och några städer har satsat på att vara helt Eco-friendly. Det finns en hel del olika saker som skiljer olika städer från varandra, även inom samma land. Något som lockar oss till London just nu är all historia och den mängden olika kulturer som delar på samma utrymme. Du kan till exempel ta dig till matmarknaden på Maltby Street, och ta en tur mellan alla små matställen och smaka på det bästa (enligt Blueberry) som London har att erbjuda. Annars i London kan man ta en shopping tur längst Oxford Street eller en promenad i närliggande Hyde Park. För nattugglan kan London erbjuda något för alla, till exempel finns ställen som Ministry of Sound eller Corsica Studios. Sen har du ju alla museum, kyrkor, historiska platser och välkända monument. Vad är det som lockar dig med den staden du vill till?

Hur känns det nu? Har du fortfarande problem med var du vill studera?

Kontakta Blueberry så hjälper vi dig kostnadsfritt med hela ansökningen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla