Studera > studentliv

Studentstad Östersund

Ola Mattson
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
18 Okt 2018

Östersund - en stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas - före, under, och efter sin utbildning.

Sedan 1999 har Sveriges förenade studentkårer (SFS) utsett Årets Studentstad. Utmärkelsen ges till den stad som aktivt arbetar för att främja studenters situation och leverne.  Årets studentstad 2018 / 2019 är Östersund och själva utnämningen skedde 1 juli i år och gäller under ett år.

Den här utnämningen ges för att locka fler studenter till den stad som utses. Det är första gången som Östersund får utmärkelsen och man har länge jobbat för att bli just årets studentstad. Studentkåren, Mittuniversitetet, kommunen och näringslivet har tillsammans arbetat för att göra stan bättre för studenterna.

Mittuniversitetet

Lärosätet har ett brett utbud av utbildningar och är ett av landets ledande universitet när det gäller distansutbildning.
Nära relationer med arbetslivet och en aktiv samverkan med omvärlden i övrigt bidrar till att hålla verksamheten engagerad och innovativ.

Utbildning

Utbildningarna spänner över en rad olika områden – samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, vård, lärarutbildning, IT, naturvetenskap, design, teknik samt språk och andra humanioraämnen.

En nära samverkan med både arbetsliv och forskning går som en röd tråd genom utbildningsprogrammen och ger studenterna arbetslivskontakter och möjlighet till poänggivande praktik.

Två campus

Mittuniversitetet har två campus. De finns i Sundsvall och Östersund. De har olika karaktär och delvis olika utbildningsutbud. I Sundsvall finns en stor andel tekniska och naturvetenskapliga utbildningar liksom journalistutbildning, lärarutbildning och vårdutbildning. Östersund har sin tyngdpunkt i samhällsvetenskap med viss teknikutbildning och tydliga profileringar mot psykologutbildning, vårdutbildning och socionomutbildningar.

På båda campusorter finns bostadsgaranti för studenterna.

Utlandsstudier

Som student vid Mittuniversitet har du möjlighet att förlägga en del av din studietid utomlands, utan att förlänga din studietid. En chans för dig att skaffa meriter inför arbetslivet, lära känna nya kulturer och få nya vänner och nätverk.

Kontakt med arbetslivet

Se till att få en bra start i arbetslivet – redan innan du pluggat klart. Mittuniversitetet är ett arbetslivsnära universitet. Man samarbetar med företag och organisationer för att teori och praktik ska mötas.

Samarbeten som ger jobb

Redan under studietiden får du en realistisk bild av hur det är att arbeta inom din framtida bransch. Idag har många av programmen praktik. Andra utbildningar hos Mittuniversitetet ordnar med studiebesök eller tar in gästföreläsare från möjliga framtida arbetsgivare. I slutet av utbildningen skriver de flesta studenter ett exjobb/uppsats som ofta är ett uppdrag från ett företag eller på annat sätt har förankring i arbetslivet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla