Studera > studieval

Studera på distans

Hitta dinna egna vägar för att studera

Funderar du på att studerar på distans eller kanske redan gör det. Idag kommer lite enkla men viktiga tips för dig. Såklart passar dessa tips även dig som går i grundskolan, gymnasiet och högskolan.

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
9 Okt 2017

Passar inte skolans studietider dig? Vill du vara med flexibel? Eller finns inte den linje du vill studera i din hemstad? Då kan det vara en bra ide att studera på distans. Vi tänkte idag ge er lite tips, både när det kommer till studierna och vad man måste tänka på.

1. Gör plats för dina studier

Att ha ett heltidsjobb samtidigt som du studerar på distans är oftast inget att rekommendera. Dra ner på jobbet och prioritera studierna. Du studerar för att du har ett mål som förhoppningsvis kan ge dig det jobb du vill ha. Så glöm inte hur viktigt det är att du lägger ner den tiden du behöver på dina studier.

2. Ta tag i studierna på en gång!

Skjut inte upp ditt pluggande. Får du en uppgift, gör den på en gång. Att studera på distans är inte lättare än skolan. Snarare tvärtom, här måste du strukturera och planera allt arbete på egen hand.

3. Schemalägg dina studier

I skolan och på universiteten finns det oftast ett schema att följa. Med allt ifrån lektioner, föreläsningar, prov och raster. Även fast du pluggar distans är det viktigt att ha rutiner. Gör ditt egen schema efter din vardag över dina studier.

4. Studera inte alltid hemma

Undvik att studera hemma, oftast tar annat upp din konsultation. Det är mycket enklare att skjuta upp stuterierna eller strunta i dem helt. Något som är ett stort nej är att studera framfrö tv:n. Vårt tips är att gå till ett lärarcentrum, fik eller bibliotek.

5. Lär dig studera på flera sätt

För att göra studierutinerna lite roligare och enklare är det bra att variera din studieteknik. Använd färgpennor, gör mind maps, titta på dokumentärer eller lärofilmer, läs eller lyssna på dina läroböcker. Lite variation är även bra för att minnas saker bättre.

6. Hitta någon att studera med

Att studera på distans kan vara svårt då du inte har någon att diskutera med. Men oftast träffar du din lärare och klass ett fåtal gånger under terminen även fast det är på distans. Ta då chansen att hitta en studiekompis. Antingen en vän du kan träffa, annars en du i alla fall kan prata i telefon med. Det är alltid bra att ha någon att kunna diskutera och bolla idéer med!

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom distansutbildningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla