cady
Sponsrad

Ingenjör? Skriv ditt examensarbete hos Axis!

Axis Communications i Lund

Exjobba hos Axis Communications i Lund

Varje år tar Axis Communications emot ca 80 ingenjörsstudenter från universitet och högskolor runtom i Sverige för att skriva sitt examensarbete. Som det första företaget i världen att lansera en nätverkskamera är Axis idag marknadsledande inom nätverksvideo. Hela 17% av den totala omsättningen investeras i utveckling och forskning, vilket inte bara innebär en snabb utvecklingskurva för dig som student, utan även en stor chans till anställning.

axis new head office lund

Axis nya huvudkontor är färdigt våren 2019

Skriv ditt exjobb hos Axis!

När du skriver din thesis hos Axis bjuds du, tillsammans med andra exjobbare, in till en ”ex-jobbs”-frukost som sker varje fredag. För Axis handlar det om att studenterna ska känna på Axis kultur och förstå arbetssättet som präglas av samarbete, kunskapsdelning och en passion för det man gör! Allt från Axis VD, grundare till medarbetare finns där för att prata och dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Om du inte skulle hitta något exjobb i länken nedan är du mer än välkommen att skriva ihop ditt egna förslag så kan du i dialog med representanter från Axis se om ni kan hitta en gemensam väg fram.

Hitta ditt exjobb hos Axis - sök här!

Från hårdvara till mjukvara

Axis växer, och det snabbt. Med över 1000 ingenjörer samlade på huvudkontoret i Lund är Axis den ultimata arbetsplatsen för en nyutexaminerad ingenjör. Varje år anställs ca 200 personer, varav många är just nyutexaminerade. Här har du chansen att arbeta med allt från hårdvara till mjukvara och utvecklas tillsammans med seniora kollegor. Det finns både möjlighet att komma in genom traineeprogram, sommarjobb, examensarbete och timanställning.

Som nyanställd hos Axis får du en mentor som du går bredvid och lär dig av. Du ges god tid att komma in i arbetssättet och det förväntas inte av dig att du ska prestera från dag ett!


Efter traineeprogrammet på Axis och med en master i industriell ekonomi har Anton Gustavsson, på bara två år, gjort en raketkarriär inom Axis.

anton gustavsson axis communications

anton gustavsson axis communications

Det var genom en googling som Anton Gustavsson fick syn på en annons om Axis, som föll honom i smaken.
– Jag ville arbeta på ett högteknologiskt globalt företag och göra något inom Supply Chain Management, säger Anton.

Han berättar att han genom Axis Traineeprogram som pågår i 1,5 år fick chansen att arbeta inom många olika delar på Operations och gavs även möjligheten att arbeta utomlands.

– Och så tryckte de rätt så mycket på att man får ta ansvar från dag ett. Till skillnad från många andra traineeprogram så har Axis traineeprogram rätt så mycket learning by doing. Man förväntas att prestera och leverera något rätt så snabbt och det lockade mig.

Under sin tid på traineeprogrammet fick han chansen att vara tre månader i Japan.

– I Nagasaki jobbade jag on-site som projektledare för uppstarten av en ny kontraktstillverkare. Denna roll var extremt bred och innefattade koordination av samtliga aktiviteter som möjliggör effektiv och kvalitetssäker produktion och leverans av Axis produkter. Det var extremt lärorika månader i Japan, jag blev tvungen att verkligen sätta mig in i alla delar av produktionen. Det är något som jag kommer ha med mig under hela min tid på Axis framöver. Det är absolut nödvändigt att kunna grunderna inom vår egen produktion för att kunna prestera bra i min tjänst.

– En annan lärdom och även utmaning var skillnaden mellan den japanska och västerländska affärskulturen. Det finns rätt så mycket skillnader, vilket är naturligt, det gäller bara att lära sig hantera dem. I slutet fick vi en väldigt bra vardaglig speed i arbetet och förstod varandra väl, rätt så häftigt när man ser tillbaka och jämför med första dagen jag kom dit. Men jag gillar att arbeta med japaner, de är målmedvetna, drivna men samtidigt positiva och roliga, och en deadline är alltid en deadline…

Vilken typ av utbildning bör man välja för att arbeta inom Axis Communications?

Vi söker allt ifrån webb-, app- och mjukvaruutvecklare till elektronik-ingenjörer och testare. Det är det som är det fina med Axis - man kan arbeta från hårdvaran upp till mjukvaran och hela tiden få hjälp av duktiga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter.

– Ska man jobba inom det som jag gör, det vill säga Supply Chain och på Operations, så kan det vara passande med en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik eller industriell ekonomi med någon form av inriktning på Supply Chain eller logistik. Det behöver inte nödvändigtvis vara civilingenjör; en teknisk- eller en ingenjörsbakgrund är också bra just för att vi är ett mycket tekniskt företag.

Sök tjänsten Supply Chain Coordinator

Vilka möjligheter finns det som nyutexad ung talang hos er?

– Det finns många möjligheter! På Axis kan man komma in och påverka det område man arbetar inom och det är ditt intresse och engagemang som bestämmer i vilken riktning din karriär ska ta. Som nyutexaminerad får du en mentor så att du på bästa möjliga sätt kan komma in i företaget och i dina arbetsuppgifter. Dessutom är Axis en mycket platt organisation där beslutsvägarna är korta och alla röster är lika mycket värda oavsett om du är gammal i gemet eller kommer direkt från skolan.

”Alla röster är lika mycket värda oavsett om du är gammal i gemet eller kommer direkt från skolan.”

Vilka personlighetsdrag krävs i ditt yrke?

– Jag tror att du måste ha en social kompetens för att du ska kunna hantera många olika slags människor, man måste också kunna anpassa sig till olika kulturer. Vi har säljregioner över hela världen med olika kulturer och arbetssätt, samtidigt som du måste kunna koordinera olika delar på operations.

Vilka tips skulle du vilja ge till den som funderar på en yrkeskarriär hos Axis?

– Det första som jag tycker är viktigt oavsett om det är Axis eller inte, är att du har ett brinnande intresse för det du vill göra. Att det är någonting som gör att du kommer att prestera bättre, och som gör att du kommer må bättre. Hela harmonin kommer bli bättre då tror jag. För att jobba på Axis behöver du vara en öppen person, vara en bra lagspelare och ha ett visst driv som passar in i tillväxttakten. Du ska gilla att vi växer, innovation och hela idén om att vara öppen för nya idéer. Det tror jag är viktigt.

Ni söker mycket folk nu, inom vilka områden är behovet störst?

– Duktiga mjukvaruingenjörer är verkligen ett hot topic för oss. Överlag så har vi nu en väldig bra och lönsam tillväxt inom alla områden och vi välkomnar dagligen nya kollegor till oss på Axis.

Berätta lite om ert miljöarbete?

– Vi gör väldigt mycket med miljön överlag eftersom hållbarhet alltid varit en mycket viktig del av Axis långsiktiga strategi. Sedan 2010 släpper vi årligen en hållbarhetsrapport där vi beskriver hur vi under året jobbat med dessa frågor.

Ta del av Axis Hållbarhetsrapport för 2017 här

– Det finns tydliga riktlinjer i projekt och i produkter om att vi ska göra det. Vi håller t.ex. på att fasa ut all PVC i våra produkter. Logistikavdelningen gör ett jättejobb i att sträva efter att ha en transportlogistik som är miljövänlig och optimerad. Det är ett konkret mål för oss på Operations som årligen är på agendan. Vi har riktlinjer om hur våra leverantörer måste arbeta med sina anställningsvillkor. Det finns också såklart på agendan att du ska uppfylla vissa krav för att få vara leverantör till Axis.

Hur är det att bo i Lund?

– Jag har ju bara bott i Lund i 2 år, men jag tycker att Lund är fantastiskt. Det är lite lugnare och mindre än Malmö, men ändå med närhet till Malmö. Det tar ju bara 10 minuter med tåget och cirka 40 min till Köpenhamn med tåg. Samtidigt som du har nära till storstan, så har du också rätt nära till landsbygden. Jag tycker också att det är roligt att bo i en studentstad för att man själv har varit student. Det är en jättefin stad. Massvis med restauranger och trevliga ställen. Jag cyklar till jobbet varje dag på 10 minuter, och det gör ju vardagen väldigt trivsam. Du kan cykla nästan precis överallt. Du får en Axis-cykel från Skeppshult som nyanställd. Vi uppmuntrar verkligen folk till att cykla till jobbet. Det är faktiskt en väldigt rolig Axis-grej tycker jag!

Hos Axis Communications kan du som ingenjörsstudent få en första fot in i en bransch i förändring - skriv din thesis hos Axis eller hitta lediga tjänster här.

axis-branded-bikes
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla