cady
Studera > studieval

10 tips för att lyckas under ditt första år på högskola/universitet

Lyckas under ditt första år på högskola/universitet

Det är den tiden på året igen - förstaårseleverna flyttar in i sina nya student-rum/lägenheter och gör sig redo för sin första termin på högskola eller universitet. För många studenter är detta en tid av spänning och äventyr. Det kan också vara en tid av oro och osäkerhet. Om du är en av dessa förstaårselever behöver du inte oroa dig! Vi har 10 tips som hjälper dig att göra ditt första år på högskola/universitet till en succé!

manlig student som bär en bok, ryggsäck på ryggen

Här är våra bästa tips:

- Engagera dig på campus!

et finns så många olika klubbar och organisationer att gå med i. Hitta en som intresserar dig och engagera dig. Detta är ett utmärkt sätt att träffa nya människor och få vänner.

- Var inte rädd för att be om hjälp.

Dina lärare vill att du ska lyckas, så var inte rädd för att be om hjälp om du har svårt att förstå ett begrepp eller en uppgift.

- Lär känna dina klasskamrater.

Du kommer att tillbringa mycket tid med dem (om du läser ett program), så det är bra att lära känna dem tidigt.

- Fördröj inte!

Det är lätt att falla i fällan att skjuta upp uppgifter till sista stunden men försök att undvika detta om du kan. Börja arbeta med uppgifterna så snart du får dem.

- Utnyttja resurserna på campus.

Många högskolor och universitet har bra bibliotek, datorrum och andra resurser som du kan använda för att lyckas med dina studier.

- Få tillräckligt med sömn!

Det är frestande att stanna uppe när du kan studera eller umgås hela natten, men du blir mycket mer produktiv om du får en god natts sömn.

- Hantera din tid på ett klokt sätt.

Tidshantering är nyckeln till framgång på universitetet. Se till att du använder din tid på ett klokt sätt och att du inte skjuter upp tiden.

- Håll dig frisk!

Att äta rätt och motionera hjälper dig att hålla dig fokuserad och energisk.

- Ha kul!

Glöm inte att njuta av din studietid. Det kommer att finnas gott om tillfällen att umgås och ha roligt, så ta vara på dem!

Följ dessa tips så är du på god väg att få ett lyckat första år på högskola eller universitet!

Lycka till!

Läs mer:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla