Studera > studieval

Alice Stenlöf - Intervju med stjärnbloggaren

Alice Stenlöf
Av: Tina Gardsten
Lästid: 6 minuter
10 Feb 2020

“HEY YOU! MY NAME IS ALICE AND I’M A LIFESTYLE BLOGGER LIVING IN STOCKHOLM”

Ja, så kan det se ut när man googlar på Alice Stenlöf. Göteborgstjejen Alice Stenlöf är en av Sveriges mest omtalade sociala medie-profiler och hennes följarskara växer konstant på Instagram och YouTube.

Bloggen ligger Alice lite lågt med för tillfället men hon har nyligen satt igång vloggandet på YouTube där hon delar mycket kring jobb och vardag med pojkvännen Philip och vännerna.

När det är dags för vår intervju har Alice tagit en paus i mötet med kollegan Lucas. Just den här dagen har bestått av en hel del telefonmöten och jobbplanering för den kommande tiden.

2019 ligger bakom oss - vilket är ditt bästa minne från förra året?
Hm… inte helt lätt och rent karriärmässigt hände ju såklart saker som toppade mycket, tex när jag och Bianca fyllde Globen med vår showcast. Men minnen som etsat sig fast och där jag hade det såå otroligt skönt det var en av de där dagarna vi hade på Västkusten i somras – då vi bara var där och mådde sååå bra. Det är en speciell plats för både mig och Philip och vi har ju båda våra familjer där nere.

Du är uppväxt i Göteborg, hur hamnade du i Stockholm?
Jag blev nyfiken på vad som hände där och främst då för mitt jobb eftersom jag hade startat bloggen med mera och insåg att det fanns möjligheter som inte riktigt fanns i Göteborg rent jobbmässigt. Jag flyttade upp efter ett tag, Philip min pojkvän var tvungen att vara kvar i Göteborg en tid men sen flyttade vi ihop även här uppe.

Var gick du gymnasiet?
På Sjölins gymnasium i Göteborg.

Vilket program?
Jag läste ekonomi med inriktningen juridik. Intresset har jag alltid haft i samhällsämnen men jag ville ha en lite mer utmaning och valde just den inriktningen.

Hur kom du fram till valet av program?
Intresset har jag alltid haft i samhällsämnen men jag ville ha en lite mer utmaning och valde därför just den inriktningen. Jag vill komma ihåg att jag gjorde mitt val utifrån från vad jag var mest intresserad av. För när jag kollade igenom alla program var den linjen den som kändes allra mest jag och då tänkte jag att den också är en väldigt bra allmän bas att stå på, oavsett vad jag vill göra senare. För så är det ju – man har oftast inte en aning vad man verkligen vill jobba med – ”på riktigt”.

Hur var du i skolan?
Jag var både den som var duktig, ambitiös och ordningsam, men jag hade en period när jag inte mådde så bra och då var jag inte alls så närvarande. Det var ett år där jag inte presterande som jag borde ha kunnat, och det fick mig sen att fråga mig själv vad jag höll på med? Så till slut kände jag att det bara är jag själv som kan vända på situationen och beslöt att bevisa för mig själv att jag kunde höja betygen och att det var möjligt.

Jag lyckades - och i trean hade jag kämpat mig tillbaka till betyg och motivation igen. Det gäller att inte ge upp- aldrig!

Vilket yrke skulle du ha om du inte gjorde det du gör idag?
Jag har alltid varit kreativt lagd, alltid tyckt om att skriva, uttrycka mig och skapa på olika vis. Jag hade bara inte riktigt hittat vad tidigare och det jag gör idag med sociala medier och allt annat passar väldigt bra eftersom jag får möjlighet att skapa allt från varumärken till projekt.

Men psykologi och den delen om hur människor fungerar har alltid intresserat mig så jag skulle nog riktat in mig på att läsa psykologlinjen.

Kan du se att du kommer ta upp studierna i framtiden?
Ja det är inte helt omöjligt, man vet aldrig vad det ena eller andra kan leda till. Företagande intresserar mig – det skulle jag kunna fördjupa mig i och absolut kunna plugga vidare med för att utvecklas.

“DET SOM INTE ÄR LIKA KUL ÄR JU DE TROLL SOM FINNS DÄRUTE”

Tips om man är skoltrött?
Om man bara är allmänt trött och mår bra för övrigt så tror jag mycket på att miljön spelar roll. Det kan vara bra med ombyte. Plugga hemma hos någon, gå till ett café eller bibliotek några dagar veckan. Och när du sitter hemma, gör det så mysigt du kan runt dig.

Något som jag kunde använda när jag bara inte orkade sätta mig och läsa var att be någon som kunde läsa högt. En förälder, en kompis, syskon och inte jämt förstås men när man känner att det är motigt att ta in informationen så kan det hjälpa att bara lyssna.

Vad gör du om 5 år - drömtillvaron?
Ja, då är jag 29 år och jag hoppas att jag har flera egna bolag, att jag får fortsätta jobba kreativt och få vara min egen. Kanske till och med är mamma.

Vad är det bästa/sämsta med att vara influencer?
Det bästa är helt klart relationen man får med alla följare. Det är som att ha massor av bästa vänner att prata med. Den kreativa delen är superrolig jag älskar det – i det här jobbet finns aldrig någon söndagsångest och det är ju ett väldigt bra betyg.

Det som inte är lika kul är ju de troll som finns därute, de är inte så himla många men de märks väldigt väl när de visar sig och förstör för så många.

Vad skulle du önska att du kunde ha makt och möjlighet att kunna påverka och göra skillnad med?
Till slut handlar allt om att vara sig själv i det vi gör. Vilket inte alls är så enkelt och speciellt när man är rätt ung. Erfarenheter av allt möjligt gör ju att man lär sig saker om sig själv. Just i denna värld där mycket är en social mediatillvaro för många är det viktigt vill jag säga att också visa det som är jobbigt, inte bara guldögonblicken i vardagen.

Även att våga pröva det som känns läskigt. Jag själv till exempel var rätt blyg och introvert när jag var yngre och kunde inte drömma om att ta den plats som jag idag gör. Det låter klyschigt - men våga vara den du verkligen är och gå den väg som känns bäst för dig och det gäller med det mesta.

Bianca och du valde att sluta med er otroligt populära podd, ”Har du sagt A får du säga B”. Det blev ramaskri – blir det någon ny?
Det vet man aldrig, skrattar Alice lite hemligt.

Största fördomen om dig?
Bra fråga! Och ja det är ju många som tycker och tror och tänker en massa saker men de som inte känner mig tror kanske jag är divig och otrevlig.

Vad tror du dina följare uppskattar mest hos dig?
Att jag alltid bara varit mig själv.

Vad skulle du aldrig ta upp i sociala medier?
Skvaller och skitsnack.

Vad är allra viktigast i ditt liv just nu?
Allra viktigast är min relation till mina vänner, min familj och min pojkvän. Mer och mer får jag insikt i hur viktigt det faktiskt är – att må bra och ha det tryggt ihop med sina närmaste.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla