Studera > studieval
Podcast Tips
Av: Jonnah Friberg
Lästid: 2 minuter
30 Jan 2020

Letar du efter tips på bra podcasts om att börja studera? Då har du hittat rätt! Här samlar vi de avsnitt från olika podcasts som vi tror kan passa dig som funderar på att plugga vidare.

Studier & Studentliv: ”Att välja utbildning – tvivel, strävan efter rätt känsla & att testa sig fram”
Här får du höra från tre studenter om varför de valde som de valde. Två av läser Personalvetarprogramet och en studerar till Sjuksköterska, och de berättar om vad som hände i deras liv som fick dem att välja de utbildningar de nu går. Vi får även höra från två studievägledare som ger sina råd kring hur man bör tänka.

Podcast Studier & Studentliv

Studentvardag: ”Bygg din egna utbildning!”
I detta avsnitt får tjejerna besök av studievägledaren Victoria som berättar om fördelar och nackdelar med att bygga sin egen utbildning och hur du kan plugga din drömutbildning även fast du inte är behörig. Hon ger även tips på vad man bör tänka på kring ordningen när man bygger sin egen examen på universitet/högskola.

Podcast Studentvardag

Jobbfika: ”Jag har börjat jobba”
Här får vi träffa 21-åriga Josefin Vetterstrand och Moa Samuelsson som valde att jobba två år mellan gymnasiet och högskola/universitet. De berättar om fördelarna med att ha jobbat innan vidarestudier, hur det är att jobba som ung och vad man bör tänka på kring stress och arbetsmiljö.

Podcast Jobbfika

Student Snack: ”Hur får man CSN pengarna att räcka?”
Studenterna Emma och Mikaela ger sina bästa tips för att få pengarna att räcka under din kommande studietid. Hur du kan tänka innan du handlar, i affären och hemma när du lagar mat för att få dina pengar att räcka längre. De pratar även om prioriteringar kring att spendera pengar och konsten att spara i fonder.

Podcast Student Snack

Bakom Bokhyllan: ”#14 – Vad ska jag plugga i höst?”
I detta avsnitt får vi höra från några personer som ska söka till universitetet för första gången, hur deras tankar går kring att göra sina val. Även här tas det upp om hur man kan bygga sin egen utbildning, och vad man bör tänka på beroende på vilken examen man siktar mot.

Podcast Bakom Bokfyllan

Hos oss på Utbildningssidan.se kan du även hitta massa inspiration till framtida studier.

Läs mer:

5 anledningar till att plugga vidare

7 tips på hur du väljer rätt utbildning

Hur du tar en kandidatexamen med fristående kurser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla