Studera > studieval

Maya Parneviks 10 bästa pluggtips!

Maya Parnevik
Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
10 Apr 2020

På sin Youtubekanal ger Maya Parnevik bland annat tips på hur du hittar en bra studieteknik och smidigt klarar av inlärningen.

1. PLANERA

Skaffa en anteckningsbok med en kalender som visar en översikt över veckan och SKRIV ner allt, prov, läxor, anteckningarMarkera med färgpennor olika aktiviteter. Tex gul, läxor, grön, prov.

2. TO – DO – LISTS

Upptäck hur himla skönt det är när du kan bocka av och gå över till något annat.

3. 30-MINUTERS INTERVALLER

Ställ en timer, plugga tokeffektivt i 30 minuter ge järnet och sen när klockan ringer gör du vad f-n du vill i 10–15 minuter och beroende på vad du ska läsa in så kör vidare så helt enkelt till du är klar. Maya – älskar metoden och är bara sur över en sak – att hon inte använde metoden tidigare.

4. BYT PLATS NÄR DU PLUGGAR

Till ett fik, på biblioteket, om vädret okej så hitta en plats ute där det känns bra att sitta.

5. EN SPELLISTA

Det funkar inte för alla men om det inte stör dig sätt på lurarna och din favoritspellista eller skapa en särskild ”plugglista. Maya själv lyssnar till ”Coffe Table jazz / Spotify.

6. BYT KLÄDER

När du känner att du suttit för länge i mys kläder och mysstrumporna och inte ens duschat det är då du ska gå och fräscha till dig, göra dig snygg och sen tar du nya grepp med böckerna.

7. ANTECKNA FÖR HAND

Gärna om och om igen, för det som händer då är att det du skriver sätter sig i muskelminnet och då minns du allt det du ska minns till provet mycket bättre.

8. EN RAMSA

Tillägnat dig när du ska skiva ett prov – har du fått en instuderingsfråga och skrivit ett svar till den: ta ut några nyckelord, gör en ramsa av dessa och memorera och associera till det du ska minnas.

9. VAR DIN EGEN LÄRARE

Ställ dig framför spegeln, ta på dig lärarrollen och fråga dig själv de frågor du tror du kommer ställas inför. Prata högt, förklara för dig själv. Och inför en redovisning, ta spegeln och öva på att titta upp – du ser dig själv förstås men helt suveränt sätt att öva på för att möta dem du ska hålla föredrag eller redovisa inför.

10. TRÄNA

Ta promenader, få luft, rensa skallen genom att röra dig och kom tillbaka

Du hittar Maya Parnevik här:

www.mayaparnevik.com

Instagram: @mayaparnevik

Läs mer:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla